Sport

vvZeewolde dwingt beslissingswedstrijd af

Scheidsrechter van Ierstel had nog maar net voor de aftrap gefloten of Zeewolde scoorde de 0-1. Een schot van Tim Nagtegaal kwam in de rebound via Pieter Blom bij Mahmoud Hanfish die zomaar de 0-1 binnen schoot. In de 6e minuut was het weer raak. Opnieuw Mahmoud Hanfish die de bal fraai binnenschoot, opnieuw was het Pieter Blom die voor de assist zorgde.

Voor Zeewolde een droomstart voor Rood Wit kon het uitdraaien op een nachtmerrie als in Almere Waterwijk met grote cijfers zou winnen van Buitenboys. In de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen moest Zeewolde een punt meer halen dan EFC. Met de 0-2 voorsprong deed Zeewolde het maximale.

Na de 6e minuut ontstond wat meer evenwicht in de wedstrijd en kreeg Rood Wit wat meer grip op het spel van Zeewolde. Rood Wit zag niet of nauwelijks kans de voorwaartsen te bereiken door uitstekend werk van de verdediging van Zeewolde onder leiding van Ramon Chaigneau. Als de bal dan een keer over de verdediging heen kwam was Romero Butz attent uit zijn doel om opruiming te houden. Het duurde tot de 28e minuut voor een echte kans voor Rood Wit was te noteren. Dat was meteen ook een hele beste. Marcel van Nieuwenhuizen kreeg een vrije doortocht naar Romero Butz maar wist de bal niet in het doel te krijgen.

Twee minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Een prima voorzet van Jasko Etomovic werd bij de eerste paal binnengekopt door Pieter Blom: 0-3. Rood Wit had in de 37e minuut nog een mogelijkheid om op 1-3 te komen. Een voorzet van links werd ruim naast gekopt. Rust in Putten met een 0-3 voorsprong voor Zeewolde.

Ondanks het prima spel van Zeewolde en de 0-3 voorsprong heerste toch een gelaten sfeer bij de supporters uit de polder. Poldergenoten BAS, vorige week nog met 2-3 te sterk in Zeewolde, stonden met 0-1 achter tegen concurrent EFC. Bij deze stand zou een beslissingswedstrijd noodzakelijk zijn.

In de 2e helft gebeurde een stuk minder dan in de 1e helft. Doelpunten vielen er niet en de grootste kansen werden netjes verdeeld. Een goede combinatie tussen Lucas Pelgrum en Pieter Blom werd door Pelgrum net naast geschoten. Blom kwam nog een keer alleen voor de keeper. de afronding was een kopie van de kans voor Marcel van Nieuwenhuizen in de eerste helft: naast.

De laatste kans was voor Rood Wit in de 86e minuut, De bal ging voorlangs.

Scheidsrechter van Iersel maakte na een handvol minuten blessuretijd een einde aan de wedstrijd. Rood Wit bleek ondanks de nederlaag veilig omdat Waterwijk niet verder was gekomen dan 3-2 tegen Buitenboys. Helaas voor Zeewolde was de overwinning niet voldoende om direct rechtstreekse degradatie te ontlopen. BAS verspeelde de 2e plaats en de 3e periode door met 0-3 van EFC te verliezen. Om aan rechtstreeks degradatie te ontkomen zal Zeewolde nog een keer moeten winnen en wel van EFC op 16 mei op het veld van FC Horst. Die wedstrijd begint om 20.00.

Complimenten voor de ploeg uit Zeewolde die bijna niets weggaf en drie keer scoorde. Dat met een elftal waar noodgedwongen vijf spelers in de basis begonnen die aan het begin van het seizoen geen eens deel uitmaakte van de A-selectie. Dat biedt perspectief voor de komende wedstrijd en hopelijk wedstrijden. Eerst wacht de uiterst zware klus tegen EFC dat in de winning mood is na overwinningen in de laatste drie wedstrijden.