Loading...

Wandelend naar een fit en actie leven
Wandelend naar een fit en actief leven

Zeewolde Atletiek doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Mensen met diabetes en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd uit om vanaf 25 april wekelijks mee te wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Er wordt rekening gehouden met niveauverschillen zodat er voor iedereen een passende uitdaging is.

De Diabetes Challenge werkt samen met de gezond Veluwe Challenge. Naast een challenge week die plaats vindt in samenwerking met groepen op de Veluwe gaan we in september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Met de gedegen opbouw zullen velen zeker 5 km kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer info en inschrijving.