Sport

Verrassend mooie start landelijke competities atletiek

Nadat de CD-junioren vorig weekend het spits afbeten in de landelijke competitie was het dit weekend de beurt aan de pupillen en de senioren. Zaterdag gingen de pupillen van start in Amersfoort.

Yasmine Vis - 100 mtr horden

Ondanks zware tegenstand van vooral GAC Hilversum die meer dan de helft van de 310 deelnemende pupillen voor haar rekening nam, kwam Zeewolde opvallend vaak voor in de bovenste regionen van de top 10. Jasper van Schaik prijkte op de 1e plaats bij de JPB. Thijmen Versteeg, Daniel Verweij en Floris Smulders staken de kroon bij de JPC, waar ze respectievelijk 1e, 2e en 3e werden.

Zondag was het de beurt aan de senioren. Een historisch moment, want de vereniging doet dit jaar voor het eerst mee aan de senioren competitie. Hierbij moeten de atleten in teamvorm op totaal 13 verschillende onderdelen zoveel mogelijk punten proberen te scoren. In het landelijke klassement scoorde het damesteam uit 70 deelnemende teams een 37e plaats. De heren scoorden uit de 84 deelnemende teams een 53e plaats. De dames hadden daarbij veel te danken aan Mabel Korporaal die bij zowel het hoogspringen, de 100m en de 200m de eerste plaats behaalde. Dominic Leferink scoorde voor het herenteam hoog op de 200m (7e) en de 110m horden (10e), net als Thomas Bos die 7e werd op de 400m.

Een ander hoogtepunt vormde Yasmine Vis die als debutant bewondering oogstte op de 100m horden en de Zweedse estafette en zo samen met de andere teamgenoten veel punten binnenhaalde voor de vereniging. De vereniging kijkt met gepaste trots terug op een verrassend mooie start van dit seizoen.

*Foto's:
Yasmine Vis tijdens haar debuut op de 100m horden
Competitieteams mannen en vrouwen

Advertentie