Sport

‘Wanprestatie’ van VV Zeewolde

VV Zeewolde heeft zichzelf zaterdag de kaas van het brood laten eten. Het laaggeklasseerde Swift ’64 kwam binnen een half uur zelfs op een 0-2-voorsprong. Na rust wisten de Zeewoldenaren zichzelf enigszins te herstellen, maar met 2-2 is trainer Carl Aventurin allerminst tevreden. “Terecht puntenverlies”, oordeelt hij.

Door goede resultaten was VV Zeewolde de laatste weken juist flink opgeklommen in de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. ‘De discipline in het elftal is enorm toegenomen ten opzichte van het begin van het seizoen’, sprak Aventurin vorige week nog na de 0-3-overwinning op KVVA. Dit betekende immers alweer de vierde achtereenvolgende wedstrijd waarin geen tegentreffer geïncasseerd hoefde te worden.

‘Wanprestatie’ van VV Zeewolde

Wellicht dat de spelers van VV Zeewolde hierdoor naast hun schoenen zijn gaan lopen. Want in de Flevolandse derby tegen Swift ’64 ging het in de beginfase gruwelijk mis. Binnen twee minuten namen de bezoekers uit Swifterbant al de leiding en na en half uur spelen werd het zelfs 0-2.

Aventurin zag een veerkrachtig Zeewolde na rust de opgelopen schade nog wel herstellen - door doelpunten van Yannick van Zwam en Tim Koelewijn werd het 2-2 maar de winnende treffer wilde niet vallen. “Overall: Onsamenhangend en onvoldoende gebracht.”

VV Zeewolde blijft derde, maar heeft wel meer verliespunten dan de nummer vier.

Advertentie