Sport

Woensdagavond zeilwedstrijden op het Wolderwijd

Midden in Nederland ligt het Wolderwijd, één van de meren in het Veluwerandmeren gebied. Van 1 mei tot in september is het Wolderwijd het zeilwater voor een spannende woensdagavond competitie (WAC). Deze WAC is in Nederland een van de grootste woensdagavondcompetitie zeilwedstrijden op binnenwater. Gemiddeld doen er per wedstrijd tussen de 30 en 50 schepen mee en op een mooie zeilavond kan dit aantal oplopen naar de 70.

Zeilen op Wolderwijd

Elk soort zeilboot is welkom om met de WAC mee te doen. Dat kan met een 470, een polyvalk, een eenvoudige kajuit zeilboot of zelfs een 40-ft zeiljacht met 6 bemanningsleden. De wedstrijden zijn onderverdeeld in 4 startgroepen waarbij met een correctiefactor (SW) de uitslag van verschillende typen zeilschepen gelijk getrokken wordt zodat alleen de zeilvaardigheid van de bemanning voor de uitslag telt.

Het is niet nodig om wedstrijdervaring te hebben om in te schrijven. De wedstrijden zijn laagdrempelig en u kunt zelf bepalen hoe enthousiast u wilt varen. De WAC wedstrijden worden gezamenlijk georganiseerd door de watersportverenigingen Flevo uit Harderwijk (www.wvflevo.nl) en Zeewolde (www.wvzeewolde.nl). Voor meer informatie of inschrijving kunt u terecht op de websites van deze watersportverenigingen.

Woensdagavond 17 april wordt in de clubaccommodaties van Harderwijk en Zeewolde een informatieavond gehouden. De wedstrijden en de wedstrijdbepalingen worden uitgelegd en er is ruime gelegenheid voor het beantwoorden van vragen. 
Iedereen kan meedoen, zelfs als je geen boot hebt. Regelmatig is er vraag naar nieuwe bemanningsleden. Houd je van weer en wind, ben je sportief en heb je een klik met water en weidsheid, dan is dit misschien een mooie gelegenheid om mee te doen. 

Advertentie