Trainingspakkenwedstrijd Atletiekvereniging Zeewolde

Openingswedstrijd Atletiek

Rond de 180 pupillen, junioren, senioren en masters uit de regio en daarbuiten gingen afgelopen zaterdag in Zeewolde van start op de zogenaamde Trainingspakkenwedstrijd. Met deze seizoensopening zette Zeewolde zich meteen goed op de kaart van de atletiekwereld. '

s Ochtends was het de beurt aan de pupillen die een meerkamp doorliepen bestaande uit twee werponderdelen, een sprint, een springonderdeel en een lange afstand. Aangevuld met een aantal estafette teams. 's Middags gingen de junioren en senioren van start. Evenals de Steratleten, waaronder ook een aantal handbikers van AV Zuidwal (Huizen).

De vele PR's maar ook het lenteweer en de vele supporters maakten het tot een prachtig atletiekfeest. Ook onder de bewoners van Zeewolde was er veel belangstelling. Langskomende fietsers stapten even af of namen plaats op een bankje, maar ook vanaf de 'berg' genoten diverse mensen van het aanblik.

Nieuwe PR's

Het werd een dag vol hoogtepunten en PR's. Mabel Korporaal verbeterde haar PR hoogspringen van 160cm naar 171cm. Een prestatie waardoor ze zich mag meten aan de Nederlandse top 10! Diede van der Meer (Kampen, Team Speer It) verbeterde haar PR speerwerpen met 3m en maakte daarmee eveneens een veelbelovende seizoensstart. Net als diverse pupillen en junioren van o.a. Zeewolde, Nijkerk, Huizen, Amersfoort, Harderwijk en Schoonhoven. Een mooie ontwikkeling is ook de deelname van nieuwe senioren. Sjoerd van Hemert, Harry Fransen, Ludger Stuijt, Marian Poelhekke en diverse andere leden van Zeewolde Atletiek die nu ook de atletiek aan het ontdekken zijn.

Een wedstrijd als deze was, buiten de openingsweek in september vorig jaar, de eerste in de historie van Zeewolde Atletiek. Ondanks het nog kersverse kader van wedstrijdleiding, wedstrijdsecretariaat en juryleden doorstond de vereniging het avontuur met vlag en wimpel. Met vele complimenten rijker staat de vereniging ook organisatorisch klaar voor een prachtig en gevarieerd wedstrijdseizoen. Gebeurtenissen die mogelijk zijn door de realisatie van de atletiekbaan in september j.l. Kijk voor foto's en uitslagen op www.zeewolde-atletiek.nl.

Advertentie