Sport

Wolderwijd/DYZLE blijft ongeslagen

In de derde competitiewedstrijd van de zaalcompetitie heeft Wolderwijd/DYZLE goede zaken gedaan. De uitwedstrijd tegen RDZ in Zeist werd met 14-17 winnend afgesloten, waardoor Wolderwijd/DYZLE aan kop gaat in de derde klasse.

Vanwege de afwezigheid van een drietal dames uit de selectie, was de opstelling hierop aangepast. Idee hierachter was dat de druk voornamelijk van het herenviertal zou moeten komen. Na een hele vlotte goal van RDZ in de eerste aanval, waren het aanvankelijk de Zeistenaren die overtuigend van start gingen. Door te weinig verdedigen keek Wolderwijd/DYZLE na acht minuten tegen een 4-1 achterstand aan. Vervolgens was er sprake van een run van 5 doelpunten van de Zeewoldenaren die de achterstand binnen de kortste keren hadden omgebogen tot een 4-6 voorsprong.

Door beter verdedigen konden de tegenstanders in de eerste helft nog maar 4 keer scoren en werd een ruststand van 8-11 bereikt. Direct na rust zette Wolderwijd/DYZLR met twee doelpunten door, RDZ was niet meer in staat om aan te haken. De kwaliteit van de wedstrijd zakte, maar door scores van beide ploegen bleef het verschil in stand. Een prima invalbeurt ook van de “dames Van Raalten” die hun opwachting maakten in het eerste. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een verdiende 14-17 eindstand waarmee Wolderwijd/DYZLE samen met Hellas ‘63 uit Nunspeet de koppositie inneemt met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden.

Zaterdag staat de tweede thuiswedstrijd van Wolderwijd/DYZLE op het programma tegen de Eemvogels uit Soest, waar tegen ook gespeeld is in de veldcompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 17 december om 13.45 uur in Sporthal de Horst.

Doelpuntenmakers: Matthijs Mulder (5), Rick Bultman (4), Jan Hoekstra (4), Jouke Engelsman (2) en Demi Ernsten (2).