Sport

Wolderwijd/DYZLE pakt volle winst tegen Hebbes

In de tweede thuiswedstrijd stond voor Wolderwijd/DYZLE de ontmoeting tegen Hebbes op het programma: een studentenkorfbalteam waar het nodige korfbaltalent en ervaring in één team samenkomt. Kortom: een hele uitdaging. Het werd een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was, waarbij het vele publiek getrakteerd werd op een uiterst sportieve, doelpuntrijke wedstrijd on der leiding van een prima fluitende leidsman.

Door een wat afwijkende voorbereiding in de week naar de wedstrijd toe, was de opstelling daar op aangepast. In de basis traden zowel Louise van Raalten als Karsten Siebering op die beiden aantoonden dat de stap van junioren breedtenivo naar senioren wedstrijdnivo voor hen geen probleem oplevert. Zij speelde beiden een prima wedstrijd

overleg met korfbal trainer

De start van de wedstrijd was meteen doelpuntrijk. In de eerste 6 minuten van de wedstrijd vielen er evenveel doelpunten (2-4). Halverwege de wedstrijd was de stand mooi in evenwicht (11-11). Maar liefst 22  doelpunten omdat beide teams elkaar veel ruimte gaven en er van afstand lekker gescoord werd.

Na de rust bleven de ploegen niet veel voor elkaar onder doen en was het verschil met nog een kwartier nog steeds maar één doelpunt (16-15). Een korte run leverde een voorsprong voor Wolderwijd/DYZLE op van 19-15. Het bleek nog geen beslissing te betekenen. De voorsprong werd bijna ongedaan gemaakt maar Wolderwijd/DYZLE herpakte zich voor een paar spannende slotminuten. Eén minuut voor tijd werd het beslissende gat geslagen, waarna Hebbes met het slotakkoord de eindstand bepaalde op 21-20.

Al met al een uitstekende teamprestatie, waarbij tot het laatste fluitsignaal inzet werd geleverd om een goed resultaat te behalen. Uiteindelijk bleven de punten dan ook verdiend in Zeewolde, waarmee het team op dit moment een keurige derde plaats inneemt op de ranglijst.

Doelpunten: Rick Bultman (6), Karsten Siebering (5) Anneleen Links (4), Jan Hoekstra (3) en Demi Ernsten (3)