Loading...

Zeewolde 1 bijna kampioen
Zeewolde 1 bijna kampioen

Vandaag speelde VV Zeewolde de een na laatste wedstrijd. Ze stonden 2 punten los van de nummer twee van de competitie SV ’t Harde.

Zeewolde moest daarom ook winnen om de koppositie te behouden. De uitwedstrijd was tegen de laatste uit de poule, EZH uit Epe.

De wedstrijd begon rustig. Hoek maakte het openingsdoelpunt in de 28e minuut vanuit een hoekschop aangegeven door Joustra. Hoewel Zeewolde voornamelijk aan de bal was tijdens de eerste helft werd daar niet meer in gescoord. In de tweede helft scoorde Hoek gelijk al in de 46e minuut. Sleurink gaf de assist. Daarna trokken ze aardig door. 6 minuten later maakte Hoek namelijk ook het derde doelpunt. Joustra maakte in de 55e minuut een doelpunt, waar ook Hoek weer een aandeel in had door de assist te geven. EZC begon wat sterker te spelen en creëerde nog een kansje. Echter maakte Zeewolde eerst nog een 5-0, waar EZC ten slot nog een doelpunt scoorde in de 86e minuut.

’t Harde de nummer twee moest ook winnen om in de race om het kampioenschap te blijven. Bij puntenverlies zou Zeewolde deze week al officieel kampioen zijn. Echter heeft ’t Harde ook zijn punten gehaald door uit met 2-0 te winnen tegen SEH uit Elspeet. Hierdoor blijft het verschil nog steeds 2 punten in de strijd om het kampioenschap.

25 mei speelt Zeewolde om 14.30 uur zijn kampioenswedstrijd thuis tegen EFC ’58. Lokale Omroep Zeewolde zal daar via Facebook live verslag van doen.