Sport

Zeewoldense racer Jenson de Leeuw oogst succes in Internationale Motorsport

Nederland heeft er een opkomend racetalent bij: de 17-jarige Jenson de Leeuw heeft de autosportwereld in razend tempo veroverd. Met een passie voor racen sinds hij slechts 8 jaar oud was, heeft Jenson een indrukwekkende carrière opgebouwd in de motorsport.

Zijn reis begon in 2014, toen hij voor het eerst achter het stuur van een kart kroop. Al snel toonde hij buitengewoon talent en begon hij deel te nemen aan het Nederlands kart Kampioenschap. Het duurde niet lang voordat Jenson de competitie domineerde en inmiddels al 3 keer Nederlands kampioen is geworden.

Maar nu maakt Jenson de volgende stap. Op 12 en 13 augustus a.s. gaat hij zijn eerste stappen maken in de autosport tijdens de Jack’s Racing Days in Assen en zal hij zijn debuut maken in de Ford Fiesta Sprint Cup.

jenson de leeuw start GoFundMe crowdfunding actie

In 2021 besloot Jenson de sprong naar de autosport te maken en maakte hij zijn debuut in de uitdagende Ginetta Junior-competitie in Engeland. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij op tal van circuits geracet en zich gekroond tot kampioen in verschillende kampioenschappen.

De jonge coureur heeft ook enkele opvallende stages achter de rug, waaronder een verblijf bij een Kart-beurs op het iconische Silverstone-circuit in 2022. Daarnaast maakte hij deel uit van het gerenommeerde AMG Customer Racing Team van WinWard Racing tijdens de Rolex 24 in Daytona. Momenteel loopt Jenson stage bij Van Amersfoort Racing en fungeert hij als coach bij de Kart Academy, waarbij hij zijn kennis en vaardigheden deelt met aspirant-racers.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Jenson, die onverschrokken zijn dromen nastreeft. Zijn ultieme droom is om deel te nemen aan prestigieuze evenementen zoals de 24 uur van Le Mans, Spa, Nürburgring en Daytona. Hij hoopt dan ook op korte termijn zijn officiële debuut te maken in de autoracescene.

GoFundMe crowdfundingactie

Autoracen kost veel geld en om in 2024 het volledige seizoen te kunnen rijden, zoek ik nog sponsoren. "Daarom heb ik deze GoFundMe-actie opgezet om jullie hulp te vragen," vertelt Jenson in het radioprogramma WWW@Zondagmorgen. De kosten voor deelname, testdagen, onderhoud van de auto en reis- en verblijfskosten stapelen zich op tot een bedrag dat momenteel voor mij onbereikbaar is. "Iedere bijdrage, groot of klein, zal een enorme steun zijn in het realiseren van mijn droom om in 2024 in de autosport te rijden."

Met zijn vastberadenheid, talent en professionele coaching zal Jenson zeker een naam worden om in de gaten te houden in de internationale motorsport. Het Nederlandse publiek en racefans wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de verdere triomfen van deze jonge snelheidsduivel.

Advertentie