weer

De weersverwachting van Florian Polak van 12 juni

Vanochtend zien we wat sluierbewolking, maar de zon ondervindt hier niet veel hinder van en kan uitbundig schijnen. De temperatuur schiet uit de startblokken en ligt rond het middaguur al rond een zomerse waarde van 25°C.

In het begin van de ochtend is de wind zwak tot vrij matig vanuit het oosten. In de loop van de ochtend draait de wind iets naar het oost-noordoosten en wordt vrij matig van kracht, windkracht 3.

Vanmiddag ontstaan er een paar vriendelijke stapelwolken, maar ook hier schijnt de zon makkelijk doorheen. De wind blijft vrij matig doorwaaien vanuit het oosten tot oost-noordoosten. De temperatuur stijgt iets minder ver dan gisteren en bereikt een waarde van 29°C. Let wel weer even op de zonkracht, die is 6 tot 7. Dit betekent dat je binnen een kwartiertje al kan verbranden.

Het weersoverzicht van maandag 12 juni

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het volledig helder. De temperatuur loopt langzaam terug en komt op 22°C te liggen rond middernacht. De wind draait richting het noord-noordoosten en blijft vrij matig doorwaaien.

In de nacht naar dinsdag blijft het helder en loopt de temperatuur terug tot 15°C. De nachten hierna verlopen telkens iets kouder, wat voor betere slaapomstandigheden zorgt. De wind draait weer terug richting het oosten en is zwak tot vrij matig van kracht.