weer

De weersverwachting van Florian Polak van 14 juni

Vanochtend is het op wat sluierbewolking helder en kan de zon frivool schijnen. De wind is eerst vrij matig, maar draait in de loop van de ochtend naar het oosten en wordt dan matig, windkracht 4. Het kwik loopt op tot 23°C rond het middaguur.

Vanmiddag loopt de temperatuur op tot 26°C en dus is het iets minder warm dan de afgelopen dagen. Dit komt vooral doordat de aangevoerde lucht meer vanuit het Oostzeegebied komt en dus iets minder warm en iets vochtiger is. Er zal vanmiddag dus ook wat meer bewolking aan de hemel staan dan de afgelopen dagen het geval was. De wind blijft vrij matig tot matig doodraaien vanuit een oostelijke richting.

Vanavond verdwijnt de bewolking en wordt het volledig helder. Het is aangenaam buiten met een temperatuur die terugloopt tot 22°C rond 21 uur en nog verder zakt tot 19°C tegen middernacht.

Het weersoverzicht van 14 juni met achtergrond bos

De wind zwakt af en draait naar het noordoosten.

In de nacht naar donderdag wisselen opklaringen en enkele wolkenvelden elkaar af. De temperatuur loopt terug tot 14°C. Aan de wind verandert niets, die blijft zwak uit het noordoosten waaien.