weer

De weersverwachting van Florian Polak van 15 juni

Vanochtend kan er wat bewolking overschuiven, maar het is overwegend zonnig. De wind is zwak tot vrij matig vanuit een noordoostelijke richting. Het kwik loopt op tot 24°C rond het middaguur.

Je zou verwachten dat ons weer een warme middag staat te wachten, maar dat valt nog best mee. De maximumtemperatuur komt uit op een zomerse waarde van 25°C. We bereiken deze temperatuur al vroeg in de middag. Dit komt doordat de wind vanmiddag naar het noord-noordwesten draait, waardoor de temperatuur in de loop van de middag alweer een langzame daling laat zien. Die noord-noordwestenwind is bovendien vrij matig tot matig, wat voor een lekkere verkoeling zorgt. Er zullen ook enkele stapelwolken aanwezig zijn.

Vanavond verdwijnen de wolken en is het volledig helder. Het is aangenaam buiten met een temperatuur die terugloopt tot 21°C rond 21 uur en nog verder zakt tot 17°C tegen middernacht. De wind zwakt af en draait naar het noord-noordoosten.

In de nacht naar vrijdag is het overwegend helder, al kunnen er ook enkele hoge wolkensluiers overtrekken. De temperatuur loopt terug tot 13°C. De wind wordt zwak en blijft uit het noordoosten waaien.

Het weeroverzicht van 15 juni, met op achtergrond een pad van droog gras