weer

Het weerbericht tot 15 juni door Florian Polak

Eindelijk hebben we te maken met een droger weertype. Vooral voor de Avondvierdaagse kwam dit heel goed uit. Blijft het de komende week droog, of schakelen we toch weer terug naar een wisselvallig weerbeeld? Florian Polak neemt het weer met je door.

Vandaag blijft het droog en zien we een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 16°C, maar door de stevige westenwind voelt het een paar graden kouder aan.

Maandag wordt een kletsnatte en koude dag. Het regent een groot deel van de dag (in de middag ook kans op onweer) en hierdoor blijft de temperatuur steken op een schamele 13°C (normaal is 21°C). De wind draait uiteindelijk naar het noordwesten en kan aan het einde van de middag of het begin van de avond even flink aantrekken (meeste windstoten verwacht ik in de buurt van Zeeland).

Weeroverzicht tot 15 juni op achtergrond van sluimerwolken

Dinsdag kunnen een aantal buien overtrekken (met kans op onweer). Tussendoor laat de zon zich ook zien. Het wordt 15°C en de noordwestenwind is opnieuw matig.

Woensdag zou er vooral in de middag een enkele bui kunnen overtrekken, maar het is overwegend droog. We zien een afwisseling van zon en wolken. Opnieuw is 15°C de maximumtemperatuur. De noordwestenwind zwakt iets af.

Ook op donderdag laat de zon zich zien en zien we een kans op een bui in de middag. De wind draait naar het zuidwesten en hierdoor gaat de temperatuur in de lift; 17°C.

Vrijdag draait de wind iets verder naar het zuiden, waardoor de temperatuur oploopt naar 19°C. In de loop van de dag gaat het vanuit het zuidwesten waarschijnlijk regenen.

Als we verder kijken, zien we dat de temperatuur uit blijft komen rond 20°C. Dit gaat wel gepaard met een wisselvallig weerbeeld, met elke dag kans op een aantal (onweers)buien. Ik ben een paar weken op vakantie naar Oostenrijk, tot de volgende keer!