weer

Het weerbericht tot 6 juli door Florian Polak

Het wil nog steeds niet echt lukken met de zomer. Afgelopen week kwam de hitte kort even naar Zeewolde, maar die hitte zijn we toch echt weer kwijt. Ook de komende week keert de zomer (nog) niet terug. Florian Polak neemt het weer met je door.

Vandaag is het overwegend bewolkt, maar de zon laat zich ook zien. Het wordt 21°C en de noordwestenwind is matig. Maandag zien we een afwisseling van zon en wolken en kan er af en toe een bui overtrekken. Met 19°C is het zo’n 3°C te koud voor de tijd van het jaar. De noordwestenwind blijft matig.

Dinsdag kan er in de ochtend wat regen vallen, in de middag wordt het droog en breekt de zon door. Het wordt 17°C, maar door de matige noordwestenwind voelt het wel een aantal graden kouder aan.

Het weeroverzicht tot en met vrijdag op een achtergrond met een slootje en sluierbewolking in de lucht

Woensdag lijkt een kletsnatte dag te worden. Vooral in de ochtend en het begin van de middag is het bewolkt en valt er ook regen uit deze wolken. Het kwik blijft steken op een schamele 15°C. De wind draait naar het zuidwesten.

Donderdag kan de wind flink aantrekken, met windstoten die kunnen oplopen tot 70 km/u. De wind draait bovendien naar het westen en is matig tot vrij krachtig (3-5 Bft). In de ochtend zou er nog wat regen kunnen vallen, in de middag zien we een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur stijgt tot 17°C.

Vrijdag lijkt een droge dag te worden, al kan ik een enkele bui niet helemaal uitsluiten. Het wordt zo’n 18°C. De westenwind blijft matig doorblazen.

Als we verder kijken, zien we dat de temperatuur stijgt tot zo’n 20°C. Dit gaat wel gepaard met een wisselvallig weerbeeld, met elke dag kans op een bui. Een fijne week gewenst en tot de volgende keer!