weer

Het weerbericht tot 2 februari door Florian Polak

We hebben een behoorlijk herfstachtige week achter de rug, maar er waren ook genoeg mooie momenten. Hoe is dat komende week, moeten we de paraplu vaak bij de hand houden, of kan de zonnebril mee als we naar buiten gaan? Florian Polak neemt het weer met je door.

We zien vandaag een afwisseling van zon en wolken. In de middag wordt de bewolking vanuit het westen dikker, maar het blijft droog. Het wordt 8°C en de wind waait vrij matig uit het zuiden.

Maandag zijn we nog steeds onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied. De zon gaat gesluierd achter een dik pakket hoge bewolking. De zuidelijke wind is nog steeds vrij matig en de temperatuur bereikt dubbele cijfers. In de avond zouden we door Saharastof in de atmosfeer een mooie zonsondergang voorgeschoteld kunnen krijgen.

Het weeroverzicht van maandag tot en met vrijdag met op achtergrond een campingveld van RCNDinsdag is er in de ochtend nog ruimte voor de zon. In de middag betrekt het en kan er ook wat regen vallen (met regen kans op Saharastof op auto’s). De temperatuur gaat nog iets verder in de lift en komt uit op 11°C, waar 6°C normaal is voor deze tijd van het jaar.

Vanaf woensdag neemt de onzekerheid toe. Het hogedrukgebied gaat langzaam aan de wandel, maar waar naartoe is nog onzeker. Trekt het hogedrukgebied te ver weg, dan verliest ze haar grip op Zeewolde, waardoor storingen ons makkelijker kunnen bereiken. Maar het kan ook zo zijn dat we onder invloed blijven van het hogedrukgebied en dat storingen ten noorden van Nederland langstrekken. Het luistert allemaal best nauw, zeker op deze termijn.

Woensdag zien we overwegend bewolkt weerbeeld, maar het lijkt droog te blijven. De wind waait matig uit een zuidwestelijke richting. We doen een stapje terug qua temperatuur en komen uit op 8°C.

Donderdag lijkt een regenstoring over Zeewolde te trekken. De temperatuur gaat wel weer in de lift en komt uit rond 10°C. De zuidwestenwind is matig.

Vrijdag lijkt het droog te blijven. Bewolking overheerst, al lijken opklaringen in de loop van de dag vanuit het westen te naderen. De zuidwestenwind blijft matig doorwaaien en de temperatuur loopt op tot 11°C.

Als we verder kijken, lijkt het erop dat de temperatuur na volgend weekend weer iets zal zakken richting normale waarden. We houden wel een licht wisselvallig weerbeeld, met van tijd tot tijd wat regen. Helaas heb ik niet veel zon in de aanbieding voor de komende week. Desondanks wens ik jullie een fijne week en zie ik jullie graag weer de volgende keer!