weer

Het weerbericht tot 20 april door Florian Polak

De eerste twee weken van april verliepen recordwarm, met gisteren opnieuw een heerlijke dag met temperaturen boven 20 graden. Hopelijk hebben jullie ervan genoten, want het weer gaat drastisch veranderen…. Florian Polak neemt ons mee in het weeroverzicht voor komende week:

Vandaag (Zondag 14 april) blijft het droog. De zon laat zich zien, maar heeft ook geduchte concurrentie van bewolking. Met 14°C is het wel een stuk kouder dan gisteren. De matige wind is namelijk gedraaid naar het west-noordwesten en voert koelere lucht aan.

Maandag trekt aan het einde van de ochtend en in de middag een koufront over Zeewolde. Het koufront kan gepaard gaan met onweer en hagel. De wind is eerst matig vanuit het zuidwesten, maar draait in de middag naar het westen en is dan vrij krachtig, met windstoten die kunnen oplopen tot 80 km/u. De temperatuur maakt nog een extra duikeling en komt uit op 10°C.

Het weer overzicht tot 19 april met op de achtergrond een rood/gele tulpenveld met daardoor oranje gloed

Ook in de nacht naar dinsdag en dinsdag overdag trekken er talrijke buien over. De buien kunnen gepaard gaan met (korrel)hagel en onweer. Tussen de buien door laat de zon zich ook zien. De wind is matig tot vrij krachtig en draait naar het noordwesten (4-5 Bft). Het wordt opnieuw zo’n 10°C.

Woensdag kunnen opnieuw een aantal buien over Zeewolde trekken. Het wordt ongeveer 10°C en de wind draait een noordelijke richting.

Donderdag ziet er (eindelijk) wat droger uit. Er zou een enkele bui kunnen vallen, maar het grootste deel van de dag is het droog en laat de zon zich zien. De temperatuur gaat iets in de lift en komt uit op 11°C.

Het is maar een kort droog intermezzo, op vrijdag trekt het volgende regenbied gebied alweer over Nederland. Na het regenbied komen opklaringen vanuit het noordwesten naderbij. De wind draait naar het noordwesten en trekt weer flink aan en wordt matig tot vrij krachtig (4-5 Bft). Het wordt zo’n 11°C.

Als we verder kijken, lijkt de wind uit het noorden tot noordwesten te blijven waaien. Dit zorgt voor temperaturen van 10°C of iets meer. De neerslagkansen lijken wel iets omlaag te gaan (onder het mom, opzoek naar iets positiefs). Zoals ik vorige week al zei, april doet wat hij wil!