weer

Het weerbericht voor Koningsdag 2024 Zeewolde

Koningsdag staat weer voor de deur! Altijd een gezellige dag, maar het weer speelt ook een grote rol. Gooit het weer dit jaar roet in het eten, of blijft het net als de afgelopen vier jaar droog op Koningsdag?

In de Koningsnacht zien we een afwisseling van wolken en opklaringen, in de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het zuiden toe. Het koelt af tot 6°C. De wind is zwak uit een oostelijke richting (2 Bft).

In de ochtend trekt een band met regen vanuit het zuiden over Zeewolde. Waarschijnlijk begint het rond 10:00 uur licht te regenen, twee uur later is het weer droog. De timing kan nog wel een uur of twee naar voren of achteren schuiven op deze termijn. De temperatuur ligt aan het einde van de ochtend op een waarde van 13°C. De wind draait naar het zuiden en trekt iets aan en wordt vrij matig (3 Bft).

Weerbericht van Florian Polak

In de middag is het in eerste instantie droog. De zon laat zich ook af en toe zien. In de loop van de middag ontstaan er een aantal buien. Op dit moment lijken de buien vooral ten oosten langs te trekken. Dit zou betekenen dat het een groot deel, of misschien zelfs de hele middag droog blijft in Zeewolde. Pas aan het begin van de avond bereiken de buien waarschijnlijk ook Zeewolde. Dit is echter wel onzeker, hou dus rekening met een enkele bui in de loop van de middag! De buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. De temperatuur komt maximaal uit op ongeveer 16°C. Qua wind verandert er niet veel.

Ook in de avond kunnen er nog een paar buien overtrekken (met kans op onweer). Het koelt af naar 12°C tegen middernacht. De wind draait naar het zuidoosten en blijft vrij matig.

In de nacht naar zondag wordt het droog. Het blijft bewolkt, de temperatuur zakt daardoor nauwelijks en komt uit op zo’n 11 graden.

Alles samenvattend belooft Koningsdag 2024 een wisselvallige dag te worden. Met een beetje geluk verloopt de middag wel (zo goed als) droog. Zaak om de regenradar goed in de gaten te houden! De temperatuur gaat gelukkig wel in de lift, dus qua temperatuur gaan we een aangename Koningsdag tegemoet. Een hele fijne Koningsdag gewenst!