weer

Het weerbericht tot 23 februari door Florian Polak

We hebben een bijzonder warme week achter de rug. Afgelopen donderdag was het in Zeewolde bijna 15°C, in het zuiden van Nederland zelfs 18°C! Het regende deze week ook van tijd tot tijd en was er niet veel ruimte voor de zon, dus echt lenteachtig voelde het niet. Hoe ziet het weer er voor de voorjaarsvakantie in Zeewolde uit?

Vandaag werd een bijzonder natte dag met zo’n 20 mm regen tot gevolg. Het was 9°C en er staat een matige zuidwestenwind.

Maandag is er niet veel ruimte voor de zon en trekt er in de loop van de middag een regengebied over Zeewolde. De wind is (vrij) matig en waait uit het west-zuidwesten. De temperatuur gaat iets in de lift en komt uit op 10°C.

Weeroverzicht tot 23 feb op een achtergrond van een ondergaande zon


Ook dinsdag is er niet of nauwelijks ruimte voor de zon, maar het lijkt wel droog te blijven. Pas in de avond bereikt een regengebied Zeewolde. 10°C is opnieuw de maximumtemperatuur en de wind trekt iets aan om matig te worden.

Woensdagochtend verloopt waarschijnlijk nog droog, maar in de middag gaat het opnieuw regenen. Qua temperatuur verandert er niet veel ten opzichte van de vorige dagen, nog steeds 10°C. De wind blijft matig en draait iets richting het zuiden.

Donderdag blijven we onder invloed van dezelfde regenstoring, waardoor het een groot deel van de dag regent. Er wordt wel zachte lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur oploopt tot zo’n 13°C. In de avond kan de wind even flink aantrekken, met windstoten tot 65 km/u.

Vrijdag komen we in koudere lucht terecht. De temperatuur zakt naar 9°C. Verspreid over de dag kunnen er een aantal buien overtrekken (met kans op hagel), maar tussendoor laat de zon zich ook zien. De wind is matig tot vrij krachtig en waait vanuit het zuidwesten.

Als we verder kijken, lijkt het erop dat de temperatuur richting een normale waarde van 8°C zakt. De wind blijft uit het zuiden tot zuidwesten waaien, waardoor we een wisselvallig weerbeeld houden. Helaas dus niet het beste vakantieweer komende week. Ik wens jullie desondanks een fijne week! Tot de volgende keer!