weer

Weerbericht door Florian Polak

Hallo allemaal! De voorjaarsvakantie verliep bewolkt en regenachtig, met op donderdag storm Louis die ook nog een duit in het zakje deed. Vanaf vrijdag liet de zon zich eindelijk ook weer eens zien. Krijgen we komende week ook te maken met zonneschijn, of gaat deze schuil achter bewolking en regen?

Vandaag zien we een afwisseling van zon en wolken. Verder is er kans op een bui, maar het is overwegend droog. Het wordt 9°C en de wind is zwak tot vrij matig en waait vanuit het zuid-zuidwesten.

Maandag trekt een regengebied vanuit het zuiden richting Zeewolde. Wij komen precies op de grens te liggen tot waar het regengebied komt. Bereikt het regengebied ons, dan gaat het een aantal uur regenen en wordt het in de loop van de middag droog. Bereikt de regen ons niet, dan blijft het helemaal droog. De wind draait naar het noordoosten en wordt matig van kracht (4 Bft). De temperatuur stokt bij 7°C en door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur slechts een paar graden boven het vriespunt.

weer voorspelling Florian Polak

In de nacht naar dinsdag kan het aan de grond tot vorst komen. Dinsdag komen we onder invloed van een hogedrukgebied, waardoor de dag droog verloopt. Zon en wolken wisselen elkaar af. De wind neemt af in kracht en draait van het noordoosten naar het noordwesten. Het kwik loopt op tot 8°C.

Ook woensdag ziet er niet onaardig uit met een mix van zon en wolken. Het blijft waarschijnlijk droog, al kan ik een enkele bui niet helemaal uitsluiten. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt op tot een graad of 11.

Donderdag begint waarschijnlijk nog droog, maar vanuit het westen wordt de bewolking dikker en gaat het later op de dag ook regenen (waarschijnlijk pas in de avonduren). De wind trekt aan en wordt matig (3-4 Bft). Koud is het met 11°C niet.

Vrijdag, de start van de meteorologische lente, zou er overdag een enkele bui kunnen overtrekken, maar de zon laat zich ook zien (opnieuw kans op regen in de avond, maar dit kan nog verschuiven). De wind is wel behoorlijk aanwezig, deze waait matig tot vrij krachtig door vanuit het zuiden. Het kwik stijgt opnieuw tot 11°C.

Als we verder kijken, lijkt het erop dat de temperatuur iets boven 10°C uit blijft komen. De neerslagkansen gaan na zaterdag iets omlaag, al kan er af en toe wel wat regen vallen. Met de afnemende neerslagkans zien we de kans op zon toenemen. Een fijne week gewenst en tot de volgende keer!