weer

Het weeroverzicht van Florian tot en met 8 september

Florian heeft het weerbericht voor komende week weer gemaakt.

We bevinden ons inmiddels in de weerkundige herfst. Het weer doet echter niet direct mee aan de herfst, het lijkt eerder zomers. Hoe is dit de komende week, meer zomers of moeten we toch de paraplu vaker bij de hand houden?

Vandaag zien we wolkensluiers aan de hemel staan, waar de zon toch goed doorheen kan schijnen. Er staat maar weinig wind uit een noord-noordwestelijke richting. Met een temperatuur 22°C is het al met al toch behoorlijk aangenaam.

Het weeroverzicht tot en met 8 september met op de achtergrond de atletiekbaan met een regenboog erboven

Maandag draait de wind naar het oosten en wordt vrij matig van kracht. Er is veel ruimte voor de zon (wel weer hoge bewolking) en de temperatuur stijgt tot een 24°C.

Op dinsdag bereikt warmere lucht Zeewolde en gaat de temperatuur verder in de lift, tot boven de zomerse 25-gradengrens. Er is opnieuw veel ruimte voor de zon (ook geen hoge bewolking) en het wordt 27°C (normaal is 21°C). De wind is vrij matig vanuit een zuidoostelijke richting.

Woensdag is een herhalen van zetten, de zon kan uitbundig schijnen. Nog warmere lucht bereikt Zeewolde, waardoor de temperatuur kan oplopen naar 28°C. De wind waait nog steeds vrij matig vanuit het zuidoosten.

Op donderdag is 28°C opnieuw het eindstation van de temperatuur. Om aan de geven hoe bijzonder deze temperaturen zijn, het record voor 7 september staat op het nationale weerstation in De Bilt op 26,9°C! De wind is zwak tot vrij matig vanuit het oosten tot zuidoosten en de zon schijnt volop.

Op vrijdag draait de wind naar het noorden, waardoor de temperatuur iets minder ver kan oplopen. Maar met 27°C is het nog steeds veel te warm voor de tijd van het jaar. Het blijft net als de rest van de week gewoon droog en de zon laat zich goed zien.

Als we verder kijken, zien we dat de temperatuur in het weekend nog tot 25-30°C kan stijgen. We zien ook dat de vochtigheid toeneemt, dus het zal drukkend warm zijn in het weekend. Na het weekend draait de wind naar westen, zakt het kwik weer richting 20°C, met kans op af en toe een bui. Een hele fijne week gewenst en tot de volgende keer!