weer

Weerbericht Z tot Z tocht

Vrijdag belooft een mooie nazomerdag te worden. In de middag kunnen er enkele vriendelijke stapelwolken ontstaan en neemt de hoge bewolking toe, maar het blijft gewoon droog. De maximumtemperatuur komt uit op 21°C. De wind is vrij matig vanuit het zuidoosten (3 Bft).

Tijdens de start van de Z tot Z tocht om 19:00 uur ligt de temperatuur rond 19°C. De wind is zwak, windkracht 2, vanuit het zuidoosten. Los van wat sluierbewolking is het helder en blijft het droog. Tegen middernacht is de temperatuur gedaald tot een graad of 15. Ook na middernacht blijft het droog en is het helder. De wind is zwak en draait van het zuidoosten naar het oost-noordoosten (2 Bft). De temperatuur loopt terug tot 12°C rond zonsopkomst.

Zaterdagochtend, wanneer de andere mensen die de Z tot Z tocht lopen, starten (waaronder ondergetekende), zien we opnieuw veel ruimte voor de zon. De wind draait verder naar het noordoosten en wordt zwak tot vrij matig, windkracht 2 tot 3. Dit alles gebeurt bij een temperatuur die stijgt tot 21°C tegen het middaguur.

weerbericht voor tijdens de z tot z tocht

In de middag kunnen er weer een aantal stapelwolken ontstaan en trekt er wat sluierbewolking over, waar de zon weinig hinder van ondervindt. Onder invloed van deze zon stijgt het kwik naar een waarde van 23°C. De relatieve vochtigheid is wel vrij hoog, dus het kan wat klam en drukkend aanvoelen. De wind draait naar het noorden en is vrij matig van kracht (3 Bft).

Richting de avondperiode verdwijnen de wolken en wordt het volledig helder. De wind draait langzaam maar zeker weer iets richting het noordoosten en blijft vrij matig, windkracht 3. Het kwik ligt om 19:00 uur nog rond de 20°C en loopt terug tot 15 graden tegen middernacht.

Kortom, de 26e editie van de Z tot Z tocht belooft een prachtige, nazomerse editie te gaan worden!