weer

Weerbericht tot 15 december

Hallo allemaal! We hebben een winterse week achter de rug, met temperaturen die onder normaal lagen. De afgelopen dagen draaide de wind echter naar het zuidwesten, waardoor de temperatuur flink in de lift ging. Blijven we de komende week te maken houden met warm weer, of keert de winter terug?

Vandaag trekken talrijke buien over Zeewolde, maar tussendoor laat de zon zich ook af en toe zien. Het kwik loopt op tot 10°C, wat 6°C normaal is voor deze tijd van het jaar. De wind blaast matig door vanuit een westelijke richting (3-4 Bft).

Dinsdag start bewolkt, maar droog. In de middag trekt vanuit het zuidwesten een neerslaggebied over Zeewolde. Het wordt 9°C en de matige wind draait richting het zuidoosten. Woensdag trekt er een nieuwe storing over Zeewolde. Achter de storing draait de wind naar een noordelijke richting en komen we kortstondig in de koudere lucht terecht. We merken het nog niet direct aan de temperatuur, die opnieuw oploopt tot een graad of 9.

Weerbericht tot 15 december

Donderdag verloopt een stukje kouder, maar met 6°C is het eerder normaal dan echt koud. In de loop van de dag trekt een nieuwe storing alweer over Zeewolde, waardoor de wind van het noorden naar het zuidwesten draait (3 Bft).

Op vrijdag lijkt het zowaar helemaal droog te blijven. We zien een afwisseling van zon en wolken en het wordt ongeveer 8°C. Dit alles bij een matige westenwind.

Als we verder kijken, zien we dat de onzekerheid groot is. We houden de grootste kans op een westelijke wind. Hier hoort een licht wisselvallig weerbeeld bij, met af en toe regen, maar ook perioden met zon. De temperatuur stijgt overdag richting 10°C en komt ook ‘s nachts niet onder het vriespunt. Maar we zien ook een kleine kans op een oostenwind en kouder weer. Afwachten dus! Ik heb net mijn eerste huis gekocht, dus door klussen en verhuizen de komende tijd wat minder weerberichten. Een fijne week en tot de volgende!