112 Zeewolde

Alcohol en drugs in het verkeer

Het blijft in de politieberichten een voortdurend terugkerend onderwerp: deelnemen aan het verkeer na gebruik van middelen die het reactie- en oordeelvermogen ernstig beïnvloeden. Ook deze keer moest politiechef Miklos Coumou tijdens het tweewekelijkse politiepersuur weer van een aantal gevallen melding maken.

Zaterdagnacht om 3 uur belde een kletsnatte en modderige 23-jarige inwoner van Eindhoven aan bij een bedrijf in Almere met het verzoek de politie te bellen. Het bleek uiteindelijk om een Zeewolder aangelegenheid te gaan, want aan de Zeewolder kant van de A27 werd zijn auto in de sloot aangetroffen. De man riekte naar alcohol en bij zowel de alcohol- als de drugstest scoorde hij positief.

Hij had het gepresteerd om een aantal hectometerpaaltjes en een lantaarnpaal te raken alvorens met een stevig spoor in de berm zijn auto in de sloot te laten verdwijnen. De auto is door de berger opgevist en afgesleept. De bestuurder onderging de gebruikelijke controletesten op het gebruik van middelen. Hij kon zijn rijbewijs inleveren maar mocht wel een prachtig proces-verbaal van het gebeuren mee naar huis nemen.

Op vrijdag 23 februari om 8 uur ’s avonds zag de politie een auto slingerend over de Slingerweg rijden. De tot stoppen gedwongen 22-jarige bestuurder kon bij aanspreken maar moeilijk uit zijn woorden komen en het vermoeden van overmatig alcoholgebruik werd door de blaastest bevestigd. Op het bureau bleek hij twee keer zoveel te hebben gedronken als wettelijk is toegestaan. Na achterlating van zijn rijbewijs en medeneming van een fraai opgemaakt proces-verbaal kon hij later het bureau weer verlaten.

De Slingerweg was deze avond wel in trek, want enkele minuten later werd op dezelfde plek een 22-jarige Zeewoldenaar door de politie gecontroleerd. Hij testte positief op drugs en kon dus ook mee naar het politiebureau. Daar is de kwestie nader onderzocht en als het onderzoek uiteindelijk een positief resultaat oplevert zal hierover een proces-verbaal worden opgemaakt. 

Of de volgende bestuurder ook op weg was naar de Slingerweg vertellen de stukken niet, maar feit is dat op de Erkemederweg diezelfde avond om 5 over half negen bij een controle een 38-jarige bestuurder onmiddellijk toegaf zowel gedronken als geblowd te hebben. De blaas- en speekseltest bevestigden dit waarna ook deze bestuurder op het bureau terecht kwam voor nauwkeuriger test op deze punten. Met een rijverbod en een proces-verbaal op zak kon hij het bureau weer verlaten.

Advertentie