112 Zeewolde

Alcohol in het verkeer

Ze schijnen het maar niet te leren. De politie werd de afgelopen twee weken weer met twee ongevallen geconfronteerd waarbij alcohol in het spel was.

Op dinsdag 23 januari om vijf uur ’s middags kwam een melding binnen van een ongeval op de Assemblageweg. Ter plaatse gekomen bleek een auto een bocht te hebben gemist. De auto lag tot aan het dak onderwater aan de overzijde van de Baardmeestocht. Beide inzittenden konden ternauwernood uit het voertuig komen. Zij werden door de brandweerduikers uit het water gehaald. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Bodegrave, is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De bijrijdster, een 24-jarige inwoonster uit Harderwijk, hoefde niet naar het ziekenhuis. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik is door de GGD-arts in het ziekenhuis bloed afgenomen. Als oorzaak wordt nu aangenomen dat de invloed van alcohol en de hoge snelheid de oorzaak van het ongeval was.

Logo van de politie

Voor het gezegde “als de drank is in de man is de wijsheid in de kan” bestaat helaas nog geen genderneutrale versie. Een voorbijganger trof op de Gelderseweg een auto aan die vast was komen te staan op een betonblok. De bestuurder van het voertuig bleek een 53-jarige inwoonster van Harderwijk te zijn die overduidelijk in kennelijke staat verkeerde. Ook werd in de auto nog een fles jenever aangetroffen. De dame in kwestie was ronduit recalcitrant en werd door de politie aangehouden en naar het bureau overgebracht. Met een fraai proces-verbaal werd ze later heengezonden. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Advertentie