112 Zeewolde

Ongevallen en misdragingen in het verkeer

Op 18 maart zag de politie op het Bolwerk een scooter aan komen rijden zonder kentekenplaat. De 16-jarige bestuurder werd daarop aangesproken. De scooter, die een blauwe plaat had moeten hebben, bleek op de rollerbank op het bureau 2 keer zo snel te kunnen als de snelheid van 25 km/u die wettelijk is toegestaan. De 16-jarige bestuurder verklaarde dat dat ook de reden was dat hij zonder kentekenplaat reed. Zo hoopte hij bij een eventuele waarneming door de politie te kunnen ontkomen.  Maar nu was hij toch echt de klos.

Wel heel bont maakte het een 33 -jarige Amsterdammer. Op zaterdag 16 maart kreeg een onopvallend videovoertuig van de politie hem in de gaten terwijl hij met  hoge snelheid over de Gooiseweg reed. Tot tweemaal toe negeerde hij een volgteken van de politie, ook niet nadat de blauwe lampen waren aangezet.  Na een derde poging stopte hij pardoes midden op de weg. De man werkte ook verder bepaald niet mee aan een soepel verloop van deze staande houding.  Pas nadat werd gedreigd de ruit van de auto in te slaan koos hij eieren voor zijn geld. Met een stevig proces-verbaal kon hij daarna zijn weg vervolgen.

Zaterdag 27 maart ging een 21-jarige inwoonster uit Zeewolde  rond 19 uur op de Zuiderzeeweg onderuit met de scooter. Ze kneep bij een kruising iets te hard in haar rem waardoor haar voorwiel blokkeerde. Ze is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht. Ze bleek er met wat schrammen en builen van af te zijn gekomen en hoefde niet te worden vervoerd.

Op maandag 25 maart moest een lantaarnpaal aan de Citroenvlinder het ontgelden. Een 73-jarige inwoner van Lelystad week daar, ook volgens een verklaring van een ooggetuige,  uit voor een ander voertuig. De auto liep een forse schade op. De andere partij was niet meer te achterhalen. De lantaarnpaal stond na dit alles scheef en de gemeente is hiervan in kennis gesteld.

De bosschages langs de Gooiseweg bleken dinsdag 26 maart ook in trek te zijn. Om kwart voor vijf in de ochtend kwam bij de politie een melding  binnen van een voertuig te water aan de Gooiseweg. Ter plaatse bleek de auto zwaar beschadigd in de berm in de bosjes te zijn beland. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Het geheel werd door de politie afgezet met linten en na de ochtendspits is de wagen door een bergingsbedrijf afgesleept. Uiteindelijk kwamen er – ondanks de duidelijke afzetting met het afzetlint – bij de politie nog zo’n 20 meldingen binnen dat er een auto in de bosjes lag. Nou ja, beter een keer te veel dan helemaal niet.

Advertentie