Zeewolde

11 mei, 4e editie van Lions Polderrally

Ook dit jaar organiseert Lions de Zeewoldense traditie de ‘Lions Polderrally.’

4e editie van Lions Polderrally

Voor het 4e jaar zal een karavaan bestaande uit ongeveer 25 uitzonderlijk mooie auto’s uit een glorierijk verleden tot en met uitdagende hedendaagse sportcoupés de Flevolandse polder doorkruisen. Jong en oud kunnen deze mooie auto’s bewonderen op zaterdag 11 mei vanaf 10.00 uur op het parkeerterrein naast het gemeentehuis en het politiebureau.

Om 10.45 uur is er op het Raadhuisplein nog een fotomoment met auto, chauffeur, bijrijder en sponsor. De Polderrally start om 11.15 uur vanaf het Raadhuisplein. Elke 3 minuten zal er een auto vertrekken. Rond 15.00 uur zal de eerste auto’s bij De Beleving aan de Winkelweg 61finishen.

Organisatoren en Lions Pieter Wiedijk en Jan Groenendijk vertellen: ‘onze Polderrally heeft inmiddels naam gemaakt. Dat is goed te merken aan de spontane aanmeldingen voor deze editie. Dit schitterende assortiment van uitzonderlijke voertuigen op Zeewoldes grondgebied laat zien hoe de Polderrally op wel heel originele wijze het motto van de Lions, ‘We Serve’ in praktijk brengt. Want ook bij deze editie is het doel om op de bijrijdersstoel van zo’n indrukwekkende ‘voiture’ Zeewoldenaren te laten plaatsnemen die om fysieke of psychische reden best een leuke dag kunnen gebruiken. We zijn als Lions heel dankbaar over de inzet van de autobezitters en het Zeewoldese bedrijfsleven om een kwetsbare doelgroep een prachtige dag te bezorgen’, aldus beide heren.

Zoals bij de Lions gebruikelijk wordt het batig saldo van Lions Polderrally aan goede doelen geschonken. Ditmaal aan een project van Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind door Scouting Zeewolde.
De scouts bouwen aan het zogenaamde Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een plek waar kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. NSGK levert een bijdrage aan het Avonturenhuis, maar daarmee is de begroting nog niet rond. Een deel van het door Lions Polderrally bijeengebrachte sponsorbedrag wordt door NSGK verdubbeld doormiddel van de plusregeling (met een maximum tot 7400 euro).

Ook gaat er een deel naar Cliniclowns, bij iedereen bekend. Regelmatig verzorgen ze voorstellingen voor zieke kinderen in ziekenhuizen. In dit geval gaan de gelden regionaal (Harderwijk/Almere/Amersfoort) besteed worden.

Voor meer informatie via: Pieter Wiedijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Jan Groenendijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie