Zeewolde

29 Zeewoldenaren moeten energietoeslag terugbetalen

In totaal hebben 29 Zeewoldenaren onterecht 800 euro energietoeslag gekregen van de gemeente Zeewolde. Dit gebeurde door een fout tijdens het uitbetalen van de toeslag. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van de lokale fracties Actief Zeewolde, VVD, CDA en D66.

Na de fout vorige maand geconstateerd te hebben zegt de gemeente direct telefonisch contact opgenomen te hebben met de inwoners. “Een aantal inwoners heeft inmiddels terugbetaald of contact met ons opgenomen voor een betalingsregeling. Een aantal inwoners geeft aan dat het bedrag zeer welkom was en dat terugbetalen (ineens) niet lukt. Als terugbetaling tot problemen leidt, zoeken we daarvoor, samen met de betrokkene, naar een passende oplossing.”

Bron foto: Omroep Flevoland

Langzamer
De energietoeslag was een nieuwe taak voor de gemeente. Meerinzicht, de samenwerkings van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, heeft daarvoor een proces opgesteld. Volgens de gemeente Zeewolde heeft er na het testen van het systeem een fout plaatsgevonden waardoor de 29 Zeewoldenaren onterecht de energietoeslag kregen. De gemeente wil nu voortaan langer de tijd nemen bij het invoeren van nieuwe regelingen: “Wij realiseren dat dit op gespannen span voet staat met de wens om inwoners zo snel als mogelijk financieel te ondersteunen, maar in het vervolg dienen wij meer tijd te nemen om een dergelijke regeling 100% goed uit te voeren, in één keer goed.”

Advertentie