Loading...

5350,65 euro voor Pieten on Tour
5350,65 euro voor Pieten on Tour

Stichting Pieten on Tour heeft dit jaar alsnog een schitterend bedrag van € 5350,65 opgehaald. Een mooi bedrag waar de Stichting trots op mag zijn. Veel activiteiten waar ze normaliter geld mee ophalen, konden nu niet doorgaan. Echter zijn er alternatieven bedacht waardoor er toch geld opgehaald kon worden. Net als andere jaren waren de veiling en de klopservice een vast item. Door de beperkingen die Corona met zich meebrengt zijn er alternatieven bedacht. Zo was de Pietenstraat 3 dagen open. Kinderen konden vanuit de auto met hun ouders/verzorgers toch Sinterklaas even begroeten, met hem praten en uiteraard een liedje voor hem zingen, waarop de Pieten vrolijk meedansten. Met een gepersonaliseerde boodschap voor iemand naar keuze van Sint en Piet konden mensen of bedrijven ook de Stichting steunen.

Pieten on Tour zamelt geld in voor gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben en waar er geen ruimte is om Sinterklaas te vieren. Tijdens de Sinterklaasfeesten zorgt Pieten on Tour ervoor dat Sinterklaas toch ook aandacht kan geven aan die kinderen. Dat liep dit jaar ook anders, maar zeker niet minder succesvol.

Sinterklaasjournaals

In de periode van 9 november tot en met 6 december was er 5 tot 6 dagen in de week een SInterklaasjournaal te zien. Dit is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking van Pieten on Tour met de Intochtcommissie, Winkelhaven Zeewolde, De Leeuw Snacks (die een deel van de productie van de journaals op zich nam) The Lux, de Gemeente en Lokale Omroep Zeewolde. Ook tijdens deze journaals was er een leuke verhaallijn te zien die naadloos aansloot bij de intocht en de Benepietshow, het cadeau voor Sinterklaas. Daarnaast bracht het Sinterklaasjournaal heel mooi in beeld wat Zeewolde allemaal te bieden heeft, niet alleen in het centrum, maar ook in de natuur, bij de boeren en waren er allerlei leuke tips voor de kinderen wat zij konden doen.

Volgend jaar zal het weer anders zijn met waarschijnlijk meer mogelijkheden, ook om geld op te halen. Want dat is waar Pieten on Tour voor staat, waarbij zij tussen de intocht en 5 december het dorp verrijken met een mooi sinterklaasgevoel. En dit doen zij allemaal jaar in jaar uit met een team van vele vrijwilligers die zich allemaal inzetten om dat doel en die missie te behalen.