Zeewolde

Aan de slag met duurzaam verbouwen? Energieloket en DuurzaaminZeewolde.nl geeft tips

Duurzaam (ver)bouwen verbetert het wooncomfort in uw huis, waarbij u rekening houdt met het milieu. Duurzaam bouwen kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals vlas, kurk, hout en bamboe.  Op www.duurzaaminzeewolde.nl vindt u tal van tips deze maand.

Wist u dat Zeewolde tot een van de meest duurzame gemeentes van Nederland behoort? Op zaterdag 4 april 2020 wordt er weer een woonmanifestatie gehouden waar medewerkers van de gemeente, projectontwikkelaars en makelaars klaar staan om geïnteresseerden over de diverse mogelijkheden van wonen in Zeewolde te informeren. Ook Natuur en Milieufederatie Flevoland is daarbij aanwezig. Van 11.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom in OBS Panta Rhei, Gedempte Gracht 17 in Zeewolde.

Energieloket_Zeewolde

Op zoek naar warmtelekken in de gevel?
Flevolandse woningeigenaren kunnen kans maken op een infrarood warmtescan van de buitenkant van hun woning. Zo kan je zien waar je woning warmte lekt, en waar het nemen van isolatiemaatregelen wenselijk kan zijn. Via de campagne ‘Ontdek je lekje’ maakt het Energieloket Flevoland zichtbaar dat je met een goed geïsoleerde woning veel energie kan besparen en zo kan bijdragen aan CO2-reductie. Om kans te maken op een warmtescan kan iedere Flevolandse woningeigenaar zich aanmelden via onderstaande link en de slogan “Mijn woning verdient een warmtescan omdat….”  beantwoorden. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van de winnende slogans. https://www.energieloketflevoland.nl/warmtescan/

Superzuinig wonen en verbouwen
De overgang naar volledige energie neutrale en duurzaam gerenoveerde woningen kan sneller. In de woningbouw kunnen meer meters gemaakt worden. Hoe? Lees meer over deze zoektocht in het magazine “superzuinig wonen en verbouwen’’. Gratis te downloaden op onze website of vraag een papieren versie aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook langs uw lokale energieloket om tips en adviezen te vragen zie voor de openingstijden en locatie : https://energieloketflevoland.nl/contact
Advertentie