Zeewolde

Medicijn Ace Pharmaceuticals in behandeladvies coronavirus RIVM

Chloroquine, een middel dat in Nederland alleen in Zeewolde wordt geproduceerd, is onderdeel geworden van het voorlopige behandeladvies voor patiënten met het coronavirus. Dit meldt 1 Vandaag op hun website.

Medicijn Ace Pharmaceuticals in behandelplan coronavirus RIVM

 

Jan Willem Popma, directeur van Ace Pharmaceuticals laat dit weten aan de redactie van 1 Vandaag.

"Er wordt bij ons geïnformeerd naar de beschikbaarheid van voorraden", vertelt Jan Willem Popma, directeur van Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde. "Ook het RIVM belde voor informatie." Gisteren kwam het RIVM met het zogenoemde 'voorlopig behandeladvies COVID-19'.

Nog niet klinisch getest

In het voorlopig behandeladvies staat dat chloroquine en een ander middel, remdisivir, in de reageerbuis hebben laten zien dat ze werken tegen de verwekker van het coronavirus. 'Gebruik van deze middelen in de mens worden getest', zo staat er. Chloroquine wordt nu aangeraden als middel om te gebruiken tegen corona, maar dan wel met toestemming van de patiënt.

Vorige week werd al duidelijk dat het middel volop werd getest en dat de voorlopige uitslagen positief waren. Chloroquine wordt momenteel eigenlijk vooral gebruikt door een handjevol reuma-patiënten. Tientallen jaren geleden werd het geïntroduceerd in de bestrijding van malaria. Popma zei eerder dat het medicijn snel en relatief goedkoop te maken is. "Ik kan 17 miljoen mensen voorzien van dit medicijn, en ook de rest van Europa", is zijn reactie bij Een Vandaag.

 

Bron tekst: Een Vandaag

Advertentie