Loading...

Achtste groepers behalen diploma jeugd-EHBO
Achtste groepers behalen diploma jeugd-EHBO

Vorige week, de week van de collecte voor het Rode Kruis, deden op twee basisscholen in Zeewolde achtste groepers examen jeugd-EHBO. Alle schoolverlaters van Het Mozaïek en De Regenboog slaagden! 

Lucienne Brons gaf de afgelopen maanden de lessen jeugd-EHBO op Het Mozaïek aan de Jade, op De Regenboog aan het Keteldiep werd dat gedaan door Wies Ester. Op Het Mozaïek namen twee groepen met in totaal 44 leerlingen aan het examen deel, op De Regenboog ging het om één groep van 23 leerlingen. Lisa van Het Mozaïek emigreerde onlangs naar Amerika en kreeg haar diploma al eerder. Bijzonder op de school in Horsterveld was voorts dat Germaine zich kampioen verbanden aanleggen mocht noemen. Verder kon één van de leerlingen de stabiele zijligging ‘andersom’ laten zien.

Dinsdag 20 juni vond het examen op Het Mozaïek plaats. Het werd afgenomen door vrijwilligers van het plaatselijke Rode Kruis. Dezelfde avond kregen de geslaagden hun diploma. De volgende avond was het examen op De Regenboog. De examinatoren noemden het niveau van de groep hier ‘heel hoog’. Eén leerling, Koosje, deed vrijwel alles goed en kreeg zelfs het predicaat ‘cum laude’.

Bijzonder bij het examen op De Regenboog was de aanwezigheid van drie artsen in opleiding uit Macedonië. Het trio loopt momenteel stage bij GGD Flevoland. Rob Sudmeijer begeleidde de aanstaande artsen.