Zeewolde

Alpe d’HuZes al jarenlang vol Zeewoldense materialen

De duizenden Nederlanders die over twee weken deelnemen aan Alpe d’HuZes zullen ook dit jaar weer de logo’s van Holland Reklame en Standbouw en A27 Expo tegenkomen. Stephan de Leeuw (Holland Reklame en Standbouw) legt uit dat straks zowel onder aan als boven aan de Alpe d’Huez zijn materialen te vinden zijn.

“Via een inmiddels oud-collega zijn wij twaalf jaar geleden betrokken geraakt bij Alpe d’HuZes”, geeft De Leeuw aan. “Zij zei: ‘Ik ben daar vrijwilliger en we hebben wat spulletjes nodig. Kan dat?’” Destijds gingen deze nog achter in de auto mee naar Frankrijk, maar sinds een aantal jaar gaan er liefst twee opleggers vol met materialen richting de mythische berg.

“Trailers met daarop honderden vierkante meter aan tapijttegels, tientallen wanden, tafels, verlichting, kledingrekken en allerhande artikelen. Er worden straks boven en beneden de berg grote tentencomplexen gebouwd en die voorzien wij van materialen.”

Alpe d’HuZes al jarenlang vol Zeewoldense materialen

De Leeuw zegt dat de bedrijven aan de Nijverheidsweg met liefde hun medewerking verlenen aan Alpe d’HuZes. “We hebben allemaal mensen in de kennissenkring die met kanker te maken hebben gehad en het initiatief zelf en de vreugde die mensen daaruit halen, vinden wij een heel mooi doel. Wij zijn beiden verhuurbedrijven en sponsoring op het gebied van geld is niet altijd makkelijk en mogelijk, maar sponsoring van materialen kan bij dit goede doel wel.”

Koffie

Na het eerste jaar heeft er nog een uitgebreide evaluatie plaatsgevonden, maar De Leeuw geeft aan dat de relaties nu dermate goed zijn dat “een simpel bakje koffie” al voldoende is om de samenwerking te continueren. “Het Excel-bestand is ook snel gekopieerd. En er is waardering en respect voor de materialen, dat is ook heel belangrijk. Ze komen de materialen zelf halen, het wordt bij ons ingeladen en het wordt ook weer netjes afgeleverd.”

In de loop van volgende week worden de materialen weer opgehaald voor deze editie van Alpe d’HuZes. “We houden er in de planning rekening mee dat onze materialen een kleine periode weg zijn. En in de gang hebben we een hele rij met ingelijste shirts, dat is onze vergoeding.”

Advertentie