Zeewolde

Help! Mijn kind eet niet!

Wat doe je als je kind weigert te eten? Auteur en ervaringsdeskundige Rita Maris legt uit wat het verschil is tussen een tijdelijke fase van voedselweigering en de eetstoornis ARFID. Op Wereldeetstoornisdag, vrijdag 2 juni, geeft zij van 19.00 tot 20.30 uur, een mini-college over dit onderwerp in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde.

Wanneer je alles hebt geprobeerd en je kind weigert te eten kun je als ouders met je handen in het haar zitten. Gelukkig is deze voedselweigering vaak van tijdelijk aard en gaan kinderen na verloop van tijd vanzelf weer eten. Maar wat als het langer aanhoudt en je kind nauwelijks iets durft te eten of overal maar een paar hapjes van eet en steeds magerder, futlozer en witter wordt?

ARFID
Rita Maris legt uit wat de eetstoornis ARFID precies is. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Waarom durft mijn kind niks nieuws te proeven en is eten zo'n strijd? Wanneer gaat het om een tijdelijke fase van voedselweigering en wanneer moet je je zorgen maken over de selectieve en/of minimale voedselinname van je kind? Wat is ARFID en hoe kan dit ontstaan? Heeft het lichamelijke gevolgen als een kind langdurig eenzijdig eet? Wat kun je doen als ouders?

Auteur en ervaringsdeskundige Rita Maris op de foto met haar boeken

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kopen van boeken. De avond is een samenwerking met MEE en Mama Vita; een landelijk netwerk voor moeders van kinderen met autisme. De eetstoornis ARFID hangt namelijk ook vaak samen met autismespectrumstoornissen.

Over Rita Maris

Rita Maris is werkzaam als freelance journalist en tekstschrijver. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van ARFID. Twee van haar kinderen hebben deze diagnose gekregen. Ze schreef meerdere boeken over ARFID: Over leven met ARFID, Thijs lust geen ijs en ARFID te lijf. Ook is zij ARFID-ambassadeur bij WEET, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen.

Kaartje reserveren
Het mini-gastcollege is gratis. Reserveer je plekje via de servicebalie van de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Advertentie