Zeewolde

Belevenis bij Puur Zeewolde

De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar goed genoeg om Festival 'Beleef Puur', hetzij met wat aanpassingen toch door te laten gaan. 'Beleef Puur' is een evenement wat de start van het evenementenseizoen aangeeft.

Vele 'Puur'-partners presenteerden hun evenement voor komend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de Beach Bios, Dog Survial, International BBQ Contest en de Havendagen. Daarnaast waren er ook andere leuke activiteiten en ondernemers met acties.

Heerlijke Syrische lekkernijen, zoet en hartig bij Bakkerij de Toren werd goed verkocht door 'Palet van Zeewolde'. Auke Hempenius signeerde zijn boek in de Bruna en ook bij de Expert waren er demo’s in hun winkel.

Kunstzinnig Open Haven

De Petit Montmartre moest vanwege het weer verplaatst worden naar de Open Haven. Uiteindelijk was het daar een kunstzinnig samenzijn van de verschillende kunstenaars, deelnemers aan de Kunstbattle. Maar ook de lezingen en het orgelspelen waren geliefd bij het publiek. De regenbuitjes werden gebruikt om stil te staan bij de overdekte activiteiten. De boekenmarkt moest geskipt worden. Hierdoor was het Kerkplein minder gevuld als wenselijk was.

Toch had de muziekschool mooie optredens en stond er tot 15 uur een klein parcours van Sportief en Gezond voor de kinderen. En waren het niet de kinderen die het parcours namen waren het de honden van de organisatie van de Dog Survival die demo’s gaven.

Bertus en Jaapie

Zeewolde Live presenteerde onder begeleiding van burgemeester Gorter om 15 uur Bertus en Jaapie. Zij hadden een vermakelijk optreden voor de kinderen. Die hadden inmiddels al volle handen van de ballonkunst van Elsviederels. Deze weken uit naar de luifel van de Bibliotheek om de regenbuien te trotseren.

Op de Gelderseweg stonden vele trucks van Logistiek Zeewolde. Rondom het Ravelijn stonden wat kramen van diverse organisaties en ondernemers waarmee de verbinding via de Raadhuisstraat naar het Kerkplein gemaakt moest worden. ZtotZ en Zeewolde Endurance vertegenwoordigden wervend hun aankomende sportieve evenementen.

Later in de middag en zeker na 18.30 uur liep het Raadhuisplein vol. Daar bleven de diverse muzikanten stug doorspelen wat gedurende de middag en avond de 'Beleef Puur'-sfeer gaf, samen met alle foodtrucks.

Op onze Facabook pagina vindt u een fotoreportage van Han Schenk en Jos Oostendorp

Belevenis bij Puur Zeewolde
Advertentie