Zeewolde

Open Havenconcert 2019

Zaterdagavond 22 juni begint om 20.00 uur het Open Havenconcert in Zeewolde met opnieuw een zeer afwisselend programma voor jong en oud. De organisatie is in handen van de 'Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde'.

Havenconcert 2019

Dit jaar krijgt het concert een Russisch tintje dankzij de muzikanten van de Russische Volksmuziekgroep ‘Zolotoi Plyos’. Zij bespelen meer dan 30 verschillende instrumenten in volksmuziek uit Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, Moldavië en Georgië.

Daarnaast treedt de Canadees-Nederlandse violiste Alisa van Dijk op. In samenspel met de Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek op de reizende beiaard en Boudewijn Zwart op de piano, laat Alisa composities horen uit verschillende perioden van de muziekgeschiedenis.

Als extra kers op de taart treden ook de zeven koperblazers van het ensemble Brass ’n Praise op, onder leiding van Bert Groothedde.

Het concert in de aanloophaven van Zeewolde is vrij toegankelijk. Vanaf 19.30 uur staan stoelen klaar. Ook mogen luisteraars zelf een stoel meenemen en hebben mensen met een bootje de mogelijkheid het concert vanaf het water te beluisteren.

Advertentie