Zeewolde

Braakballen pluizen met IVN Zeewolde

Op zondagmiddag 4 november aanstaande kunt u bij IVN Zeewolde braakballen pluizen. Deze bijzondere activiteit wordt gehouden tussen 13.30 en 15.30 uur in de Roode Schuur. De workshop is interessant voor kinderen en zeker ook voor volwassenen. IVN natuurgidsen verzorgen de workshop. De kosten zijn € 2,00 per deelnemer; daarvoor krijgt u dan één braakbal om te onderzoeken. Als u meer braakballen wilt pluizen dan kost dit € 1,00 per braakbal extra.

Braakballen zijn samengeperste ballen die uilen en roofvogels uitbraken. In de braakballen zijn allerlei restanten van prooidieren te vinden zoals botjes en keverschilden. Door deze restanten goed te bekijken kunnen we ontdekken welk dier door de vogel is opgegeten. Soms kan je met de gevonden botjes bijna een hele muis opnieuw in elkaar zetten! Braakballen pluizen is een leuk karweitje voor jong en oud. Met een pincet peuter je de braakbal uit elkaar. Daarna kunnen de gevonden kaakjes en botjes van bijvoorbeeld muizen verder schoon geborsteld worden . Het geeft verrassende resultaten. IVN gidsen helpen bij het determineren van de botjes om uit te zoeken van welke muis het botje is geweest. 

Zelf braakballen pluizen en kijken wat er nu allemaal aan botjes in een braakbal zit? Kom dan op zondag 4 november a.s. tussen 13.30 en 15.30 uur naar de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde. Het is handig om zelf een pincet en een (oude) tandenborstel mee te nemen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gerda Koornstra, 036 - 522 114

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Gerda Koornstra, 036 - 522 1144

Braakballen pluizen met IVN Zeewolde
Advertentie