Loading...

Crossfit Zeewolde haalt 3999,00 EURO op voor Spieren voor Spieren
Crossfit Zeewolde haalt 3999,00 EURO op voor Spieren voor Spieren

Met het ingaan van de wintertijd in de nacht van 27 op 28 oktober hebben een flink aantal sporters bij Crossfit Zeewolde geld opgehaald voor Spieren voor Spieren.
Maar liefst 24 individuele sporters en 2 teams deden zij mee aan de Wintertijd Challenge die geïnitieerd word door Spieren voor Spieren.
Tussen 2 uur 's nachts (zomertijd) en 2 uur ’s nachts (wintertijd) hebben de Crossfit Zeewolde sporters tijdens dit "verloren" uurtje de Hero Workout Murph gedaan. In 60 minuten tijd bestond deze workout uit het volgende: 1,6km rennen, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats, 1,6km rennen. Dit alles met een gewichtsvest aan van 9kg. Een oefening  die is ontstaan als ode aan de gesneuvelde luitenant Michael P. Murphy’s welke deze als favoritete oefening had. Deze werd van oorsprong altijd op Memorial Day in Amerika gedaan maar is inmiddels een populaire crossfit oefening.

Sporters konden op hun eigen sponsorpagina geld ophalen bij familie, vrienden en collega’s.
Donaties zouden nog steeds gedaan kunnen worden: https://www.wintertijdchallenge.nl/challenge/cfzeewolde/doneren/kies
De teller stond op € 3999,00 aan het einde van het uurtje sporten.

Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor 20.000 kinderen met een spierziekte. Dat doen we door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. De Wintertijd Challenge is een van de acties waar ze geld mee ophalen, met sportieve partners en met sportieve ambassadeurs. Het geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen.

Foto: FB Crossfit Zeewolde