Zeewolde

Building Label krijgt waardering van Brandweer Flevoland

Op de gevel van BuildingLabel op Planetenveld 45 prijkt vanaf nu een brandweerrood bordje met de tekst: ‘Hier werken brandweervrijwilligers.

Building Label krijgt waardering van Brandweer Flevoland

Wij werken samen aan een (brand)veilige omgeving.’ Het bordje werd maandag 2 december jl. namens Brandweer Flevoland door burgemeester Gerrit-Jan Gorter overhandigd aan ondernemer Maurits Lavèn. “Op deze manier willen wij als Brandweer Flevoland betrokken ondernemers bedanken die vrijwillig brandweermensen afstaan bij incidenten onder werktijd”, licht communicatiemedewerker Brandweer Flevoland, Geertjan Veenstra, toe. “Door hun inzet kan de bluswagen van Zeewolde ook overdag garant staan.” Bij het bordje kwam ook een bos bloemen en een grote slagroomtaart, overhandigd door Ted van de Wint, coördinator Brandweerzorg Noord-Oost.

Brandweermannen werkzaam bij BuildingLabel

Bij BuildingLabel werken twee brandweermensen, t.w. eigenaar Maurits Lavèn en werknemer Ruben in ’t Veld. Maurits is al 12 jaar actief bij de vrijwillige brandweer Zeewolde. Hij is bevelvoerder en ploegchef. Ruben hoort inmiddels vier jaar bij het manschap en is tevens schipper op de brandweerboot. Zij reageren enthousiast op de actie. ”Ik vind het heel attent van de brandweer”, vertelt Maurits. “Een mooi stukje waardering.”

Het is het eerste ‘brandweerbordje’ dat in Zeewolde is uitgereikt. Volgens burgemeester Gorter is de waardering absoluut op zijn plaats. “Je moet er als ondernemer wel open voor staan je werknemers in de gelegenheid te stellen actief te zijn bij de vrijwilliger brandweer. Oproepen komen vrijwel altijd op ongebruikelijke tijden, zowel overdag en bij nacht en ontij. Ik ben trots op ondernemers die een brandweerhart hebben en een goed gevoel hebben bij de gemeenschap.”

Voor Brandweer Flevoland was vooral de grote betrokkenheid van Maurits reden om het bordje uit te reiken. “Maurits neemt heel veel diensten op zich, ook overdag. Dat doet hij geheel belangeloos. Dat maakt het extra bijzonder.” Voor BuildingLabel best een dure aangelegenheid, aangezien het bedrijf bij een uitruk twee mensen moet missen.

Brandweervrijwilligers meer dan welkom

Van de Wint: “We hopen met deze actie om ondernemers in het zonnetje te zetten anderen te stimuleren ook brandweervrijwilliger te worden.” Met twee wagens en 24 vrijwilligers kan de brandweer Zeewolde namelijk nog wel wat extra mensen gebruiken. “Grootste pijnpunt ligt vooral doordeweeks overdag. Het mooiste is als de vrijwilligers in Zeewolde wonen en werken. Maar ook mensen die hier niet wonen maar wel werken en in hun eigen gemeente al brandweervrijwilliger zijn, kunnen zich aanmelden om overdag bij ons mee te draaien. Daarnaast doen we een beroep op vrouwen. Ook zij zijn van harte welkom!”

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslag en Foto: Saskia de Wijk - Zeewolde Actueel

Advertentie