Zeewolde

DE-puntenactie Voedselbank van start

Voor het 8e jaar op rij verzamelt de Voedselbank van 1 tot en met 31 december weer Douwe Egberts waardepunten. De gemakkelijk te herkennen inzameldozen staan dit jaar in de Bibliotheek, Open Haven, de Oude Bieb en de Basisz. De koffiebrander verhoogt het aantal punten met 15% en zet deze vervolgens om in pakken koffie.

DE-puntenactie voor Voedselbank

Vorig jaar was in Zeewolde de opbrengst ruim 190.000 punten, goed voor 365 pakken koffie. Deze koffie gaat ook echt naar de klanten van de Voedselbank in Zeewolde.

Niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank is koffie vaak een luxe artikel. Het is relatief duur, is lang houdbaar en wordt daarom bijna nooit ‘afgeschreven’. Het zit dan ook maar zo nu en dan in de voedselpakketten. Een pak koffie is een klein gebaar, maar het wordt wel buitengewoon gewaardeerd. De Voedselbank hoopt dat ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen hun DE waardepunten uit de keukenlade of de kast halen en in de inzameldozen doen.

Advertentie