Zeewolde

Burgemeester trekt boetekleed aan

Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft spijt betuigd voor zijn uitlatingen van maandag. "De woorden ‘fake news’ en ‘Fabeltjeskrant’ had ik niet moeten gebruiken."

In een interview met de Lokale Omroep Zeewolde sprak Gorter de hoop uit dat alle raadsleden tijdens de raadsvergadering van komende donderdag, waarin ja of nee wordt gezegd tegen de wijziging van het bestemmingsplan Trekkersveld 4 en daarmee indirect tegen de komst van het datacentrum van Meta, "naar eer en geweten kunnen gaan handelen en zonder last een besluit kunnen nemen."

Burgemeester trekt boetekleed aan

Daarbij worden zij echter niet geholpen, merkte Gorter. "Er zijn berichten in de media verschenen die niet conform de waarheid zijn. En mensen geloven nog steeds wat er in de krant staat." In dit geval is dat bij tijd en wijle "beschamend", vindt Gorter.


In een kort statement geeft Gorter aan zich nu te realiseren "dat ik met mijn uitlatingen onbedoeld de pers gediskwalificeerd heb. Dit was niet mijn bedoeling." Hij legt uit: "Doordat wij worden geconfronteerd met een aantal onjuistheden die in de pers zijn verschenen, liepen de emoties nogal hoog op. De woorden ‘fake news’ en ‘Fabeltjeskrant’ had ik echter niet moeten gebruiken."

Advertentie