Zeewolde

SP Flevoland organiseert protest vlak voor vergadering datacentrum

Alle fracties van de SP in Flevoland organiseren donderdagavond een protest tegen de komst van het datacentrum van Meta, het moederbedrijf van Facebook. Het protest vindt plaats voor het gemeentehuis in Zeewolde, vlak voor de beslissende raadsvergadering. De SP roept raadsleden van Zeewolde op om tegen de plannen te stemmen en burgers om mee te protesteren.

De SP heeft zelf geen fractie in de gemeenteraad van Zeewolde, maar de fracties uit de rest van de provincie willen wel van zich laten horen: “Wij zien het niet als een zaak van alleen Zeewolde”, zegt Rijk Ravestein van SP Almere. “Het heeft allerlei milieueffecten die de grenzen van Zeewolde gaan overschrijden.

Van koelwater dat kwijt moet tot het stroomnet an sich. Daar is Zeewolde niet een enclave en een afgesloten gebied in. Dat gaat door heel Flevoland heen.”

De demonstratie staat om 18.30 uur gepland, een half uur voor de raadsvergadering. De SP fracties roepen inwoners op om de Raad van Zeewolde te “bewaken tegen een inbraak van Meta”. Demonstranten worden opgeroepen zaklampen mee te nemen om “samen de inbreker op heterdaad te betrappen.”

Advertentie