Loading...

Zeewolde bouwt door
Crisis of niet: Zeewolde bouwt door!

Door de crisis liggen delen van de economie plat. In dat verband zou je verwachten dat wegens de mondkapjes- en het 1,5 meter afstandsgebod de bouwplaatsen in Zeewolde er verlaten bij liggen. Niets is minder waar. Op Horsterparc en Trekkersveld wordt hard gewerkt.

Op de bouwplaatsen zijn veel bouwactiviteiten. Vrachtauto’s rijden af en aan; de betonmolens draaien, kranen verplaatsen materialen en hijsen constructies. En overal klinkt het boren, timmeren en het gepiep van manoeuvrerende vrachtwagens. Niets aan de hand zo te zien; het is business as usual.

‘Met inachtneming van de beperkende maatregelen gaat de bouw in Zeewolde op tal van plaatsen gewoon door’, zegt Egge Jan de Jonge, wethouder EZ van Zeewolde. ‘Een compliment aan de bouwvakkers is ook zeker op zijn plaats, want coronavirus of niet zij zetten de schouders eronder’.  Op Horsterparc vordert de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de productiefaciliteit van Bakels Senior gestaag. Op vrijdag 31 januari, anderhalve maand voor de uitbraak van het coronavirus, werd de eerste paal geslagen. Toen lag het bouwterrein van de bakkerij grondstoffenproducent aan de Postkoets er nog kaal en verlaten bij. Inmiddels zijn de contouren van het 18.000 m2 moderne gebouw duidelijk zichtbaar. Dit najaar wil Bakels de poorten van zijn Zeewoldense hoofdkantoor openen.

Ook projectontwikkelaar Van Meerveld Vastgoed hoopt in het najaar het bedrijfsverzamelgebouw aan de Landauer op Horsterparc gereed te hebben. Henk van Meerveld heeft na overleg met het acquisitieteam van Zeewolde Zakelijk het plan uitgerold voor een gebouw vier units van 100m2 en twee units van 150m2. Daarmee komt Van Meerveld tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven in Zeewolde. Voor starters en ZZP’ers die op hun huidige locatie uit hun jasje groeien was tot voor kort onvoldoende aanbod. De vraag overstijgt nog steeds het aanbod, waardoor Van Meerveld nog voordat de bouw is voltooid alweer denkt aan uitbreiding.

De uitbreiding van het recyclingbedrijf Morssinkhof Plastics aan de Baardmeesweg/Spiekweg nadert nu ook zijn voltooiing. Waar ooit een caravanbedrijf met showroom was gevestigd, is nu een modern gebouw verrezen. ‘Ik ben verheugd met de groei van Morssinkhof Plastics in Zeewolde”, zegt Egge Jan de Jonge ‘het bedrijf maakt deel uit van de Morssinkhof – Rymoplast groep en is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van kunststofrecycling.’ Morssinkhof Plastics Zeewolde produceert 24/7 en houdt zich bezig met het verwerken van kunststof afvalstromen tot hoogwaardig nieuw regranulaat (korrels waar weer nieuwe plasticproducten van worden gemaakt).

Bron/Foto's: EZ Press