Dag van de Duurzaamheid heeft vol programma

Dag van de Duurzaamheid heeft vol programma

Voor Ewout Suithoff was er tijdens de dag van de Duurzaamheid een goed gevuld programma waar de wethouder langs diverse duurzame projecten ging.

Zo startte de dag bij met een bezoek aan de pluktuin bij de MMM-boerderij. Daar werd verteld over wat in de pluktuin staat, over de verkoop daarvan, hoe de contacten met lokale boeren zijn en dat de inzet van vrijwilligers essentieel is in dit proces. Voor deze vrijwilligers werd een dinerbon gegeven om bij restaurant Fika, die veel werkt met lokaal eten, te gaan dineren.

De Groene Leerling

Bij Basisschool de Wetering werd er verteld over het vergroenen van het schoolplein. Dit is onderdeel van LEADER project Groene Leerling. Het project De Groene Leerling is een gezamenlijk initiatief van Landschapsbeheer Flevoland en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Flevoland. Het doel van het project is om schoolpleinen groener te maken en om scholen te stimuleren vaker buiten, zowel op het plein als in de natuur, les te geven. * Een deel van deze projectkosten worden door de EU gefinancierd. Marcel Agterberg van Gilden Groen installeerde een waterpomp die gelijk gebruikt kon worden.
Lokale pakketjes werden als dank gegeven aan zowel de directeur van de basisschool als aan Gilden Groen.

Lunch bij de Wilgenhorst

Bij Wijnboer de Wilgenhorst werd verteld hoe wijnboer Geert Horlings zijn bedrijf op duurzame wijze heeft ingericht en heeft ook een certificaat voor zijn wijn ontvangen. Hier werd een lunch verzocht. Geert Horlings mocht 2 luchtfoto’s van zijn bedrijf in ontvangst nemen.

Als laatste bezochten de mensen twee egelverblijven. Dit was aan de winnaars van de Egeldag. Dat gebeurde op basisschool de Lichtkring.

Met de opening van het energieloket en het aansluitende streekdiner werd de dag afgesloten. Tijdens het streekdiner werden er 4 gangen geserveerd in het Pop-Up restaurant in het Ravelijn. 200 deelnemers konden genieten van de heerlijke gerechten gemaakt met producten uit Zeewolde en regio. 24 producenten leverden maar liefst 40 ingrediënten die door een lokale kok gebruikt werden.

*Bron: Landschapsbeheer Flevoland

Een fotoreportage van Han Schenk vindt u op onze Facebookpagina

Advertentie