Zeewolde

De Bende van het Babbelplein, 3 april in the Lux

De kinderen van de basisscholen in Zeewolde kijken reikhalzend uit naar de zestiende editie van het Schooltoneel, dat opgevoerd wordt door vele juffen, meesters en vrijwilligers die het onderwijs in Zeewolde een warm hart toedragen.

De Bende van het Babbelplein, 3 april in the Lux

Op vrijdag 3 april gaat dit enthousiaste gezelschap het succestheater opvoeren voor ruim duizend leerlingen en circa tweehonderd belangstellenden tijdens de extra voorstelling in de avond. Voor de achtste keer is deze musical te zien in de theaterzaal van The Lux. Vanaf november wordt er al druk geoefend aan het stuk door spelers, combo, regie en coaches met op de achtergrond vier vervende decorschilders.

De Bende van het Babbelplein

Het stuk, dat dit jaar voor de kinderen van de onderbouw is, heet ‘De Bende van het Babbelplein’. In het kort: De honden en katten van dit plein zijn het zat. Door de ‘SSS-wet’ (Straten, Stoep, Stenen) is er geen boom meer om tegen te plassen of om de nagels aan te ‘scherpen’. Dat geeft veel teveel troep vindt de burgemeester. Toch geeft zij toestemming aan de katten en honden om een goede boom te zoeken. Dat moet natuurlijk wel de grootste en mooiste worden. Tja… Dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Het verhaal van Henk Hokke is in 1996 onderscheiden en zal daarom zeker iedereen, jong en oud, aanspreken.

De regie is opnieuw in handen van Trudy van de Beek, die na drie jaar is teruggekeerd bij het vertrouwde nest van deze vrijwilligers. Trudy: “Het is weer prettig om optimaal gebruik te maken van de talenten van allen en er weer een topstuk van te maken. Als regisseur leg ik uiteraard iedere keer weer de lat hoger.” Dit tot groot genoegen van alle spelers.

Zangcoach Gera Anbergen vindt het na het zevende opeenvolgende jaar opnieuw geweldig. “Een prachtige ervaring en er wordt veel gelachen en serieus gezongen. Ieders zangkwaliteiten worden gerespecteerd en komen volledig tot hun recht. Dat onder de muzikale begeleiding van het 3-koppige combo, dat deels de composities zelf schrijft”, aldus de enthousiaste Gera.

Kim Westerink coached haar "juffen"

Nieuw is danscoach Kim Westerink, opgegroeid in Zeewolde. Zij vindt het geweldig om haar passies onderwijs en dansen te combineren voor een fantastische voorstelling! Ze heeft danservaring opgedaan bij de plaatselijke balletschool en tijdens haar studie dans aan de Hogeschool voor Kunsten in Tilburg. Ook maakt ze educatieve dansvoorstellingen voor het basisonderwijs. De spelersgroep is dus in goede handen.

Het bestuur is zeer trots. “Er is een optimale samenwerking tussen alle geledingen. Het voelt als een hechte ‘familiaire’ groep! Het is voor iedereen hard werken, maar ook een fantastische hobby.” Later wordt de club aangevuld met drie ervaren schminksters, die zich geheel kunnen uitleven op de ‘honden en katten’!

Zoals het er nu uitziet gaat de voorstelling door, ondanks eventuele dreiging van het coronavirus.

Met overdag vier voorstellingen voor de kinderen van de onderbouw. Om 20.00 uur een extra voorstelling voor ouders, bovenbouwkinderen en overige belangstellenden. Entree (slechts) € 5,--. Kaartverkoop 1 april van 19.30-20.30 en vrijdag 3 april voor aanvang van de voorstelling bij The Lux.

 

Teksten en foto: Zeewolde Actueel 

Advertentie