Zeewolde

Doe mee aan de 17e editie van de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde!

Affiche Nieuwjaarsduik 2020

Op woensdag 1 januari 2020 wordt de 17e editie gehouden van de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde.
Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op het strand nabij Restaurant Fika.

Dit jaar (‘volgend jaar’ klinkt zo ver weg) zullen onze eigen ‘Nep-Tunes’ van de partij zijn om het publiek alvast in de sfeer te brengen van de duik zelf. Om 14.00 uur stuurt burgemeester Gerrit Jan Gorter hoogstpersoonlijk de ‘helden en heldinnen’ vanaf het strand het water van het Wolderwijd in. Daar kan de ‘Unox’-muts als bewijs van deelname worden afgehaald.

Iedere deelnemer is sowieso winnaar, maar er speciale prijzen in vier categorieën: jongens t/m 12 jaar, meisjes t/m 12 jaar, heren boven de 12 en dames boven de 12. Daarnaast wordt de meest origineel geklede persoon gekozen, alsmede de meest origineel geklede groep. Ook wordt traditioneel de ‘Beachbabe’ gekozen, al moet hierbij wel worden vermeld dat er geen sprake is van een soort missverkiezing. Verder zullen er in een van de tenten op het strand voor een luttel bedrag erwtensoep, glühwein, chocomel, broodjes worst en alles wat bij de tijd van het (nieuw)jaar past te koop zijn.

Meedoen aan de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde kost € 4,-. Naast de duik vraagt Rotaryclub Zeewolde bij de editie 2020 aandacht voor drie goede doelen. Twee ervan zijn lokaal: het Alzheimer Café Zeewolde (bedoeld om mensen met dementie uit hun isolement te halen) en de Stichting Leergeld (bedoeld om kinderen ‘aan de zijlijn’ te laten ‘meedoen’ op school, met een club enz.). Ook is er een internationaal doel: Bolera Palms School in Malawi (waarvan Jurriaan en Trijnet van Haaren-Paulus uit Zeewolde de ‘ambassadeurs’ zijn).

Voor de drie doelen wordt een grote loterij gehouden. Loten kosten € 2,- per stuk. Bij de loterij zijn aantrekkelijke prijzen te winnen. De eerste prijs bedraagt bijvoorbeeld € 250,-, de tweede € 150,- en de derde € 100,-. Voorts zijn er vele kleinere prijzen, die beschikbaar worden gesteld door tal van sponsors. Leden van de Rotaryclub Zeewolde brengen de loten momenteel aan de man/vrouw en staan regelmatig in het centrum, bij de MMM-boerderij en ook op de kerstmarkt (vrijdag 20 december).

Advertentie