Zeewolde

Deel je taalplezier met een gezin

Zin om jouw taalplezier te delen met anderen? Word dan voorleesvrijwilliger bij de Voorlees Express!

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zoekt vrijwilligers die blij worden van taal. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer gezinnen geholpen kunnen worden. VoorleesExpress is een taalstimulatietraject waarbij een vrijwilliger bij een gezin taalspelletjes doet, gaat voorlezen en ouders laat zien hoe je op een aansprekende manier met taal kan omgaan.

Vrijwilliger Marjan vertelt: "De VoorleesExpress is voor mij een hele leuke manier om met een jong kind mijn liefde voor lezen te delen en daarmee het kind te stimuleren in de taalontwikkeling. De applicatie Mijn VoorleesExpress stuurt je op een hele prettige manier door de veelvoud van mogelijkheden om te gebruiken bij je 20 voorleessessies heen.”

Deel je taalplezier met een gezin

Een VoorleesExpress traject wordt op speelse wijze wekelijks een uurtje thuis bij het gezin aangeboden. De vrijwilliger streeft samen met de ouder(s) dat taal- en leesplezier een vaste plek krijgt binnen het gezin. De resultaten van de voorleessessies zijn enorm verrijkend. Een moeder vertelt: “Nu weet ik wat ik kan doen om mijn kind te helpen taal te bevorderen”.

Groot effect voor kinderen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Juist in deze tijd is het voor gezinnen extra fijn dat het kind op een laagdrempelige manier de (Nederlandse) taal beter leert kennen. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zorgt voor begeleiding en de benodigde materialen

Meld je aan voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst of kijk op: https://voorleesexpress.nl/locatie/zeewolde voor meer informatie.

Advertentie