Loading...

Deen en Voedselbank
Deen reikt voedselbank de hand
Op woensdag 19 februari overhandigde Deen Supermarkt uit Zeewolde een pakket aan stichting Voedselbank de Kostmand in Zeewolde. Aanleiding was de Decemberactie waar Deen Supermarkt als hoofdsponsor 1 minuut gratis winkelen weg gaf. De winnaar van deze prijs gaf dit als warm gebaar aan de Voedselbank.
Om de juiste producten bij de voedselbank te krijgen is Deen in overleg gegaan met wat er nodig was. Dit resulteerde in gevulde containers met bruikbare praktische artikelen zoals suiker, melk en dergelijke. Maar ook wat lekkere en iets meer luxe producten. Voor de gezinnen is  ook gedacht aan wat klein speelgoed voor de kinderen.
 
Voorzitter Jan Klop ontving in de Deen deze geste samen met mevrouw Schor en de heer Seinhorst.
Zij reageerden hier dankbaar op. “Het blijft helaas nodig dat wij voedselpakketten verstrekken. Steun als deze is dan meer dan welkom. De Voedselbank koopt zelf geen voedsel in, dus dit zijn meer dan welkome giften.”

Ook voor vrijwilligers is er wat geregeld
Naast de producten voor in de pakketten heeft de Deen aan de vrijwilligers van de Voedselbank gedacht. "De vrijwilligers van de voedselbank zijn altijd in de weer voor de mensen, en zullen zichzelf daarin soms vergeten. Omdat zij altijd voor andere klaar staan vonden wij het mooi om ook iets voor hen te kunnen doen. We willen namens Deen de vrijwilligers in de watten leggen en zullen een compleet verzorgd ontbijt verzorgen, dat zij met elkaar kunnen nuttigen.", aldus Joffrey Spanhak, bedrijfsleider van de Deen.

Uiteraard werd de heer de Putter, winnaar van de Decemberactie, ook uitvoerig bedankt. Deze mensen waren uiteindelijk de schakel in deze mooie geste die terechtkomt bij veel inwoners van Zeewolde die het hard nodig hebben. Deen zelf is blij dit te hebben kunnen doen dankzij een collectieve actie van Winkelhaven Zeewolde en benoemde dit ook nog even.

Foto: Saskia de Wijk