Loading...

Definitieve plannen woontoren Strandweg 11 bekend
Definitieve plannen woontoren Strandweg 11 bekend

De ontwikkelaar omschrijft het complex als ‘landmark’ voor Zeewolde en geeft aan meerdere aanpassingen te hebben gedaan naar aanleiding van kritiek van omwonenden. De gemeenteraad spreekt zich eind september uit over de plannen.

Het gebouw bestaat uit vijf verdiepingen en wordt goed zichtbaar doordat het in het verlengde van de Horsterweg ligt. De ontwikkelaar omschrijft het daarom als ‘landmark’ voor Zeewolde. Het gebouw moet in de plaats komen van het vervallen Café ‘t Haventje. 

Er is toestemming van de gemeente Zeewolde nodig voor de woontoren omdat hij bijna 6 meter hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Een groep omwonenden is tegen de komst van het gebouw vanwege de hoogte, ook maken zij zich zorgen om hun privacy en de schaduw van de woontoren.

woontoren 2

De ontwikkelaar zegt het plan aangepast te hebben naar aanleiding van de kritiek van omwonenden. Zo zijn ramen en een balkon verplaatst om meer privacy te creëren en heeft de bovenste verdieping een kleiner oppervlakte gekregen waardoor er minder schaduw is van het gebouw. De groep omwonenden geeft desondanks aan nog steeds tegen de plannen te zijn vanwege de hoogte van het gebouw. Eind mei dienden zij een petitie in bij de gemeente.

Het college van Zeewolde heeft positief gereageerd op de definitieve plannen. Op 30 september moet de gemeenteraad zich uitspreken over de woontoren.