Zeewolde

Petitie tegen woontoren ingediend bij de gemeente Zeewolde

Tegenstanders van de plannen om een woontoren te bouwen op de plek van voormalig Café ‘t Haventje hebben woensdag een petitie overhandigd aan de burgemeester. Daarnaast hebben 62 directe omwonenden zich uitgesproken tegen de plannen.

“We tonen aan dat er voor de plannen zoals ze gepresenteerd zijn geen draagvlak is”, vertelt omwonende Gudo van Werkhoven, die de petitie gestart is. “We beseffen ons ook wel dat niemand vrolijk wordt van de situatie zoals die nu is. We willen wel echt dat er wat komt. Maar we willen dan een oplossing waar wel draagvlak voor is.”

Ongeveer 360 mensen hebben de petitie tegen de woontoren online ondertekend. Daarnaast hebben 62 directe omwonenden hun handtekening onder een brief aan de burgemeester gezet. Daarin wordt opgeroepen om de plannen tegen te houden.

Boos
De bewoners zijn boos omdat er opnieuwe plannen zijn om een woontoren van vijf verdiepingen te bouwen op de plek van het voormalige café ‘t Haventje. Omwonenden vinden dat veel te hoog. Acht jaar geleden waren er ook al soortgelijke plannen, toen wisten de buurtbewoners de bouw te stoppen. De gemeente liet eerder weten de inbreng van omwonenden mee te nemen in het besluit over de plannen.

De LOZ sprak in april met de omwonenden:

Advertentie